L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 15 de desembre del 2013

Quant deixaran de manipular?

Ara resultarà que el ministre Montoro és qui ha demanat la rebaixa dels valors cadastrals....


El PP de Tavernes, amb cinisme i evident manipulació, dóna les gràcies al ministre Montoro per la rebaixa dels valors cadastrals. O siga, quan tot el món sap que el ministre no sap per on para Tavernes, quan tot el món sap que el govern de l’Estat  i el Ministeri no aproven res que no se’ls sol·licite de manera ben argumentada i justificada - com ha fet Jordi Joan i el seu govern - ara resulta que per “gràcia” i “bondat infinita” de Montoro es rebaixen  els valors cadastrals. Lamentable la burda manipulació que usa el PP en la seua nota oficial, quan això no s’ho creuen ni ells.

I mes lamentable encara quan el PP, govern durant16 anys, sap que les coses no funcionen com diuen en la nota. Ací, si hi ha algú que s’ha “pelat el cul”, com vulgarment es diu,  per aconseguir la rebaixa ha estat Jordi Joan i el seu govern. Si el govern actual no s’haguera preocupat, si no s’haguera reunit mil vegades amb Gerència de Cadastre, eixa rebaixa del valor cadastral no s’hauria produït. I això ho sap tot Tavernes.

Per tant, senyors del PP de Tavernes, no ens manipulem, no ens canvien la realitat, no ens vinguen amb milongues de Montoro i Cia. I menys quan totes les gestions s’han explicat en plenaris, en reunions en la Casa de la Cultura, en la premsa i en tots els blogs locals. El PP continua pensant que els ciutadans de Taverns som beneïts o que estem en la Lluna. 

Vos aconsellem de llegir els enllaços següents perquè donen prou llum, sobre tots els tres darrers, a la situació.





I com no, la nota acusa al govern municipal de pujades anuals del 10% en l'IBI. Senyors del PP, ja no enganyen a ningú, tot el món ho sap: la pujada anual del 10% es cosa seua, la van aprovar vostés. I la van aprovar callant i sense  oposar-se a la pujada de valors cadastrals, ni haver al·legat, ni haver mogut mai un dit perquè fora més baixeta.

Els ho anem a explicar, perquè són els únics que encara no s’han assabentat: Vostés, o siga el PP, en base a que la llei dóna un termini màxim de 10 anys per actualitzar el valor cadastral, aprovaren en el 2006 que entre el 2007 i fins el 2016, l’Ajuntament aplicaria una pujada del 10 % cada any. Així en el 2016 s’arribaria al 100% que marca la llei.

Per tant els terminis i les pujades que l’Ajuntament està obligat a aplicar fins el 2016, són cosa seua, les van aprovar vostés per majoria absoluta. El govern actual no ha pogut fugir d’allò que ja estava aprovat perquè les lleis i els terminis marcats s’han de complir.

Eixa ignorància dels propis actes és lamentable, però és més lamentable encara allò que no diuen i amaguen: en la passada legislatura van votar en contra de la proposta de l’oposició (PSOE, Bloc i EU) d’abaixar el coeficient municipal.

Per tant, qualifiquem com a falses les manifestacions del PP: "eixa injusta contribució que ens cobra des del dia en què va arribar l'alcaldia i que esta asfixiant, econòmicament parlant, a famílies i empreses locals".

I ho justifiquem:  La contribució i les pujades que s'ha vist obligat a aplicar l’Ajuntament els darrers anys, ja ho hem dit adalt,  són... ¡¡¡ les que el PP va aprovar i s’han de complir per llei!!!. Va ser el seu partit qui va imposar una contribució injusta i són els culpables d’eixa asfixia que ara diuen.

La comparativa, en base a valors reals de distintes cases, demostra que el govern actual des del primer dia va fer tots esforços per baixar l'IBI que va aprovar el PP en el 2006

Però, a més de tot això, cal tindre ben clar que  el govern actual ha fet tot el possible i hem pagat un poc menys IBI que amb el PP i si no s’ha abaixat més encara és per la situació econòmica que ells deixaren en l’Ajuntament, totalment arruïnat:  calia pagar primer 4’5 milions de dèficit de tresoreria, els 16 milions de deute als bancs i 3’5 milions de deute a proveïdors.

Sense eixa carrega negativa, sense dubte tot hauria estat diferent i molt més fàcil. Estem pagant les conseqüències de la seua mala gestió i l’IBI que vostés imposaren i és el govern actual l’únic que ha treballat per capgirar la situació. I això tot el món ho sap, per molt que vulguen manipular. 
-

11 comentaris:

Anònim ha dit...

L'aigua clara i el xocolate espés.
Bo i aclaridor.

Anònim ha dit...

Quina gentola per favor! Manipuladors! Mos fan tontos i ells son els primers! No enganyeu a ningú corruptes

Anònim ha dit...

ElPP de la Vall segeix els dictats que en el seu moment va consagrar Gooebels en la epoca del nazisme en L'Alemanya. "una mentira dita mil voltes acaba seguent una veritaT". Espere pel be de tots, inclos es que defenen a l'Espagnya com a patria, que el poble desperte i en les properes eleccions fique a cada partir en el puesto que es mereix. En este cas al PP, digne hereu de la ideologia y praxis nazis, en la tomba, per a segle i als segles. De no se aixi, el poble, i entre ell el valencians, tindran lo que es mereixen.
Poble: Dexeu de ser tan dolents i actue per al vostre be.

Anònim ha dit...

No digues mentides.
L'IBI ha pujat un 10% cada any perquè l'alcalde no ha volgut abaixar el coeficient i amb això contrarrestrar la pujada de valors cadastrals. Ha fet el mateix que va fer el PP: pujar l'IBI i ara l'abaixarà per la presiò de l'opossiciò.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres no mentim.

L'alcalde no ha abaixat el coeficient i el perquè ho ha explicat ell i també el regidor d'Hisend, tant en plenari i en la premsa i en articles d'opinió perquè l'abaixada del gravamen no és la solucio millor per als veïns i menys encara quan estem en el coeficient 0'48 i el mínim per llei és el 0'4. ¿Quan arribem al 0'40 amb els mateixos valors catastrals què es farà?

La millor solució és la rebaixa del valor cadastral que abaixa contribució, i també els impostos de plusvàlua, transmissions i patrimoni.

Si tu mateixa ho dius i més fàcil ens ho deixes a nosaltres: vols contrarrestrar la pujada dels valors cadastrals i això com millor es fa sempre és abaixant els valors cadastrals. No l'IBI que és la conseqüencia.
I això vol fer el govern municipal.

Anònim ha dit...

Que baixen al mínim (0,4) i despres ja direm els ciutadans el que es millor per a nosaltres. Si hem pagat molts anys de demés, ha eixit de les butxaques dels ciutadans, i ha anat de les anques de l'Ajuntament. Alguns s'han invertit en el poble, i si altres s'han malbaratat, ja han pagat a les urnes. Ara mana el Bloc i la situació econòmica de la gent ja es sap quina es. Cal deixar serveis elementals bàsics i menys diners i mes imaginació per als events i festes de tota classe. També generar ingressos per altres parts que no siga sempre els impostos a ciutadans.

La Cotorra de la Vall ha dit...

També generar ingressos per altres parts que no siga sempre els impostos a ciutadans.

I quines són les teues propostes?
El recordem que l'Ajuntament no és una empresa privada que canvia d'activitat segons l'interesse per guanyar diners.

Anònim ha dit...

Està clar que el Pla d'ajust era un "brindis al sol" no s'ha complit l'estalvi planificat i amb la baixada de l'IBI tampoc es compliran els ingresos.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Com el titular, només podem dir-te ¿Quan deixareu de manipular?

A no ser que el teu comentari l'has fet en pla "xiste", prou dolent per cert.

Va informat un poc:

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2013/04/plenari-dabril-informe-el-govern-de.html


Anònim ha dit...

Proposta d'ingresos:
Que el Festivern pague les taxes que pertoque, quants metres d'ocupacio de via publica o terrenys municipals tenen a l'Alfandech,Vergeret-acampada,poliesportiu?
Que es cobre entrada als bous, com cobra la UD, qui no li agrada el futbol al menys no el paga.
Baixada de subvenció als clubs esportius, sols per a l'esport base i controlat directament per la regidoria. Igual amb falles o altres culturals. Es mantenen per les assoc. d'àmbit social.
Fora subvencions a grups politics i a ipods i a comissions. Sous politics al mínim interprofessional (642€) donant exemple a la resta de treballadors.
Fora TOT càrrec de confiança, la feina de l'Ajuntament la fan els funcionaris, per això son els millors quan aprovaren les oposicions.
Cavalcada debades a càrrec de la subvenció que cobren els fallers.
Fora de les Mancomunitats, no ens aporten mes que despeses.
Fora events culturals cars i amb poc o nul retorn.
Fora viatges de representació del poble dels politics. Ni a Madrid. Van els tècnics pertinents, que en saben mes del tema. A Valencia, cada polític es paga el tren, com els collidors es paguen la furgona.

Que us sembla?
Jo crec que no n'aplicaran ni una, i en son moltes. Ara en direu de populistes.
Jo en dic de realistes i de predicar amb l'exemple.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No anem a opinar.
Simplement ens hem rist una estona ben llarga.

Ja posats a dir-ne: Cal eliminar la neteja de via pública. Cadascu es netejarà la seua part de carrer.

Que es deixe tot el poble a obscures per la nit. Amb una fanalet de 100W al principi i al final de cada carrer hi ha prou.

Cavalcada feta per les falles? En un estat aconfessional no fan falta cavalcada de Reis? Ni falles dedicades a un Sant, ni festes majors dedicades al Crist i la Divina Aurora. Això es religiós.

Ajudes a associacions amb fins socials? Perquè? Son mes guapes que el futbol o les altres del poble? Qui tinga un "problema social" que se'l solucione. Jo no tinc perquè dels meus diners aplicar-los a altre. Això que ho faça l'església.

Fora no els events culturals cars, sino tots els events. Qui vulga cultura i festes que se les pague. Per tant fora Festes del Poble, cicles de musica, concerts, teatres, conferencies. Fora tot.

I perquè el salari minim als politics? No cap salari!! Si volen ser polítics, que facen de politic en acabar el seu treball normal com qualsevol en la fabrica, despatx, centre d'educació. La politica després de la jornada laboral que els done de menjar.

I així, en podem dir fins a cansar-nos.

Tens per tant un programa per a presentar-te. Anim!