L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 18 de desembre del 2013

PLENARI DE DESEMBRE 2013: La venta de fum iniciada l’any 2004 es va acabar ahir amb la resolució del conveni amb l’IVVSA, entitat constructora de les 1.400 vivendes en Marjaletes-Fontetes i que no posat ni una rajola.


Una imatge del sector
La resolució del conveni s’ha fet de mutu acord entre l'Ajuntament i l'IVVSA, ara això sí: després que el govern municipal haja fet mil i una reunió amb els responsables de l’Institut Valencià de la Vivenda SA (IVVSA), entitat de la Generalitat Valenciana, sense traure cap trellat sobre l’execució del projecte firmat.

L’IVVSA, segons el conveni firmat el 19 de juliol del 2004, havia de ser l’agent urbanitzador del sector Marjaletes-Fontetes, i a més de urbanitzar el sector havia de construir sobre les 1.400 vivendes, la meitat de VPO segons es va dir en el seu moment.

Els anys anaren passant sense cap actuació i així hem arribat a l’època de crisi actual, on està clar que es impossible executar el conveni, a més de la mateixa crisi, per la pràctica desaparició del mateix IVVSA que ve entrar en procés de liquidació en febrer del 2012.
En el debat d’aquest punt el PP per boca de Inma Tudela, en compte de reflexionar pel fracàs del seu megaprojecte, va dir sentir-se preocupat per l’urbanisme de paper, o siga d'avançar tràmits administratius, que fa el govern actual.

El Sr. Alcalde, Jordi Joan, va indicar que eixe urbanisme de paper cal fer-lo davant un PGOU aprovat només pel PP que s’està demostrant com inservible per irreal i d’impossible execució per manca d’infrastructures com la nova depuradora o el proveïment de fluid elèctric, entre altres.

Jordi Joan va indicar que el govern actual està dedicant-se a solucionar tot allò que té de problemàtic un PGOU que va remarcar “a mi no m’agrada gens” i considerava que hauria de ser sustituït per un pla mes real, en consonància a les necessitats de Tavernes i, com no, amb el màxim consens de tots els grups polítics.

Un consens, recordem nosaltres, que no va existir en l’actual PGOU, un “tragalá” del PP en base a la seua majoria absoluta. Així ens ha anat i no cal més que recordar Vergeret; Marenys 2A, circumval·lació, l’estat en que es troben tots els sectors de la platja o l’altre “fiasco” de la depuradora. 





Una imatge del sector
La historia d'una gran venta de fum

Un 19 de juliol del 2004 es va firmar davant notari el conveni d’urbanització Marjaletes-Fontetes en una època de bonança econòmica, la de més ingressos per obres estar de ple en plena bombolla urbanística. 


El projecte es va aprovar en el plenari del 2006, en tot l’esplendor del “boom” immobiliari, amb el vot a favor del PP i del PSOE, i en contra només del Bloc que va qualificar de “barbaritat” el projecte amb finques de 13 i 14 altures, una gran pantalla de formigó en la part est del poble. El Bloc també veia un perill la ubicació fins que no estiguera solucionat el problema de la inundabilitat. Aquests terrenys s’inunden en ploure molt i més si se n’ix el riu. El nom de la zona és prou significatiu al respecte: Marjaletes-Fontetes. 


Segons es va dir, l’IVVSA anava a dur endavant la construcció d’uns 1.400 habitatges dels quals la meitat com a mínim serien de protecció oficial VPO. Va ser l’argument del PP per acallar les crítiques a que el solar de l’antiga caserna de la Guardia Civil es venguera, en compte de dedicar-los a vivenda social. 


Al cap dels anys, pràcticament 10, ni tenim aquelles vora 700 vivendes de VPO promeses, ja no tenim el solar de l’anterior caserna de la Guardia Civil i estem sense piscina, a la qual es van dedicar els diners de la venta.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

censume railroadQue tingues molta sort Vanessa. gracies Vane per tot lo que as pugut fer mentres as segut Regidora del Ayuntament de Tavernes, representant a todos els ciudadans del teu poble y de Compromis Bloc.

Anònim ha dit...

Anim Perfecto, tu tens molta capacitat, an davant, que este 2014 siga de mols exit.