L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 13 de desembre del 2013

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Gràcies, PP, per la vostra discriminació

Dos imatges del Passeig Colom el dia 11 de setembre del 1996


Llegim avui al diari Levante-EMV que l’empresa Aguas de las Cuencas Mediterráneas (Acuamed), que depén de Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, ha fet públic a través de la Confederació del Xúquer que ocupa els terrenys per a construir la presa de laminació a la rambla de la Gallinera. 

L’objectiu és evitar les riuades en aquella zona i afecta un paratge entre els termes municipals d’Oliva i l’Atzúbia. I diu el diari que eixa presa serà molt similar a la construïda per Acuamed en el riu Vernissa. Són dos actuacions molt importants en la Safor, una ja feta i l’altra a punt d’iniciar, mentre la que afecta a la Valldigna, la del riu Vaca, ni està ni se l’espera. No oblideu que el projecte està redactat, aprovat, licitat i es va paralitzar en fase d’adjudicació, quan Rajoy i el PP van arribar al govern de l’Estat. Ací teniu un poc més d'informació.

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/08/dos-casos-semblants-on-ha-faltat-la.html

No cal dir, per l’experiència que tenim a Tavernes, que ens satisfà saber que en altres llocs hauran solucionat el seu problema. 

Igualment hem de dir-ho: no ens alegrem gens i rebutgem totalment l’actuació del PP, tant en els estaments autonòmics com en els estatals, per haver primer paralitzat l’actuació en el riu Vaca i després per haver rebutjat tres anys consecutius l’esmena de Compromís. Una esmena que demanava la inclusió del nou el projecte en els pressupostos de l’Estat i que va ser votat en Madrid pels diputats del PP, eixos que diuen que defensem . I lamentem i rebutgem l’actuació del PP de Tavernes perquè no ens consta, perquè mai no han fet públic, cap reunió amb els “seus jefes” per exigir-los l’execució del projecte. 

Zona El Vergeret l'endema de la inundació (20-10-2007)
L’actuació totalment discriminatòria del PP de cara a Tavernes té a més l’agreujant de que Oliva parlem d’una zona en el terme, mentre ací parlem del casc urbà de Tavernes - Colom i Vergeret principalment- i amples zones dels termes dels pobles de la Valldigna i de Xeraco. 

I és que damunt l’actuació del PP, en impedir l’execució del projecte, ens dóna als vallers i valleres un conjunt de maldecaps importants: primer, la urbanització del Vergeret amb una sentència judicial del Suprem de Madrid com a que és il·legal i que per això no està recepcionada, segon, una circumval·lació a construir que depén del projecte del riu per a executar-se; amples zones de la Valldigna i de Xeraco que s’inunden…
.
Però sobre tot, i tercer maldecap, hem de fer front, en els temps que corren, a la construcció d’un mur de protecció entre el pont i el Camí Vall de Gandia i per al qual l’Ajuntament – i no anem a repetir com està de diners per massa sabut- haurà de traure siga d’on siga 300.000 euros. 

Uns diners que no caldria invertir si el PP de Tavernes haguera fet bé les coses en el seu dia i que tampoc caldria invertir si el PP nacional no haguera paralitzar i haguera executat la millora del Vaca, un projecte que no oblideu que es va publicar en el BOE com a prioritari i urgent. ¿Per a riure o plorar en vore l’actuació del govern de Rajoy? 

Aula del CEIP Alfàndec el 20 d'octubre del 2007 l'endemà de la inundació
I si no en tenim prou amb aquesta “gracieta” del PP en riu Vaca, a més tenim les altres “gracietes” del PP de Tavernes: l’aparcament i la piscina, unes “gracietes” que poden suposar al voltant de 5 milions més a pagar. 

Per tant, des d’ací li volem donar les gràcies al PP –local, autonòmic i estatal- per la discriminació que està tenint amb Tavernes, amb els vallers i les valleres. Moltes gràcies, PP, per la discriminació.
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt fort que despres de les empastrades ruinoses no moguen un dit ni voten a favor! Ojo! Ni els diputats del PP valencians, tan que se omplin la boca com a gran defensors... Son uns acabacases que nomes miren el seu profit... A que espera Rajoy i el PP? I manolo i el seu amic Rus? A que vinga altra riua?? A guanyar altres eleccions?

Anònim ha dit...

Pero us deixen fer el Mur, no?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Us deixen?

¿Eres de fora del poble que dius "us deixen"?
¿O és que a tu el tema no t'afecta, com a ciutadà de Tavernes, visques on visques? Els 300.000 euros eixiran de la teua butxaca, o igual de la teus pares.

Anònim ha dit...

Si que soc del poble, pero els politics quan fan algo bo ho fan ells i quan es dolent ho fan els altres.

Anònim ha dit...

No és això, amic.
Cada u parla de les coses que fa bé. Seria de tontos tirar-se pedres al seu teulat. No creus?