L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 10 de gener del 2020

INFORME: El sistema que estudia el govern municipal de l'Ajuntament per canviar tot l'enllumenat de Tavernes i platja


 
El govern municipal de Compromís vol canviar tot l’enllumenat del casc urbà de  Tavernes i la platja i estudia aplicar la Memòria Jurídica redactada pels tècnics municipals, aprovada en el plenari del mes d’abril del 2019. L’objectiu és millorar tot l’enllumenat públic i solucionar els problemes de falta d’il·luminació i avaries existents actualment en el municipi després de 30 anys sense cap inversió global per millorar la instal·lació.

La millora substituirà les perilles del sistema públic d’il·luminació per leds i s’acompanyaria  d’un canvi dels fanals que eliminaria el caos de models actualment existents, creat al llarg de vora 40 anys i on cada vegada que s’ha canviat algun sector del poble o platja s’ha fet amb models distints i diferents.

Zona de Sequers

Cal més d’un milió d’euros d’inversió

Cal una inversió superior al milió d’euros, cosa complicada si atenem a que el pressupost municipal des del 2012 està sobre 15 milions d’euros, un 30% menys dels ingressos que tenien anteriors governs en l’època del “boom” constructor. Ara mateix, una vegada cobertes les despeses precises i que l’Ajuntament no pot evitar de cap manera, queda una capacitat inversora sobre els 200.000 euros anuals.

L’opció d’usar fons del pressupost i pagar més del milió d’euros de colp queda pràcticament descartada. La idea en que treballa el govern municipal, tal com preveu i és factible  segons la Memòria Jurídica aprovada el passat mes d’abril, seria fer una concessió a una empresa privada que efectuaria tota la inversió.

Ho expliquem: l’Ajuntament abona a eixa empresa durant 15 anys els 250.000 euros que costa ara l’enllumenat públic. Amb eixos diners, l'empresa pagarà l’electricitat de l’enllumenat públic i farà tota la inversió. La millora i canvi a leds pot aconseguir un estalvi energètic sobre el 60%, i amb eixa xifra treballa l’adjudicatària per fer possible tota l’operació.

A partir de la firma del contracte, com hem dit, l'empresa adjudicatària pagaria durant els anys del contracte el consum d’electricitat de tot l’enllumenat públic de Tavernes, implantarà les noves tecnologies per aconseguir l’eficiència energètica, repararà les avaries de línies elèctriques i fanals, així com procedirà al manteniment i substitució de les lluminàries trencades.

Treballs de reparació d'enllumenat públic en la zona del Vergeret

Un contracte de servei indirecte per canviar tot l'enllumenat

La Memòria Jurídica aprovada indica que  l’Ajuntament pot contractar un servei indirecte amb una empresa que invertirà eixa quantitat superior al  milió d’euros per canviar tot l’enllumenat públic (no s’inclouen els edificis municipals), amb la prevenció d’avaries, les reparacions, reemplaçament, ampliacions i modificacions per aconseguir una millora mediambiental amb la implantació de les noves tecnologies i millora de la gestió energètica.

Al mateix temps, s’implantaria el servei d’eficiència energètica en sectors de la població que ara no el  disposen: Sector 1 “Lepanto Río”; Sector 2 “Doctor Fleming”; Sector 3 “Vial de la Platja” i Sector 4 “Camí del Clot”.

 Cal saber que l’enllumenat públic de Tavernes es composa de 26 centres de comandament repartits pel casc urbà i la platja i centralitzen un total de 3.087 lluminàries. Aquestes lluminàries estan enceses un total anual de 4.308 hores  i  suposa a l’any una potencia de 356,268 kW (només lluminàries), amb un cost anual al municipi sobre els 250.000 euros.

 
Zona Sequers

Millorar i canviar el sistema d’enllumenat després de 30 anys sense inversions

El projecte de canvi i millora de tot l’enllumenat dels carrers i espais públics naix de l’auditoria elèctrica que el govern de Compromís va encomanar anys enrere als tècnics municipal i que va confirmar la necessitat d’eixa inversió en l’enllumenat després de més de 30 anys sense grans actuacions.  L’auditoria ja va indicar que, només en l’enllumenat, s’havia d’invertir més d’un milió d’euros.

La proposta per millorar el sistema, tal com han fet moltes ciutats espanyoles, es signar un contracte de 15 anys de durada durant els quals l’Ajuntament abonaria a l’empresa guanyadora del concurs públic la quantitat que ara paga a l’any per electricitat del carrer.

Una vegada adjudicat i firmat el contracte l’empresa procedirà tot seguit i en pocs mesos a efectuar la inversió superior al milió d’euros i canviar tot el sistema d’enllumenat del poble per un més eficient i de menor consum.

Informació pròpia