L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 21 de novembre del 2019

L'Ajuntament licitarà de nou el projecte, votat en contra pel PP, per construir un ascensor i passarel·la en el cementeri




L’Ajuntament de Tavernes tornarà a licitar l’adjudicació del projecte "Eliminació de barreres arquitectòniques en la part nord del cementeri" perquè l’empresa “Blueduc”, a qui a finals de març se li va adjudicar el projecte, ha renunciat a executar l'obra.

Per comprendre bé la història cal saber que el plenari de Tavernes, amb els vots en contra del PP, va aprovar en el mes de novembre de l’any passat, del 2018, la proposta del govern municipal de Compromís d’instal·lar aquest ascensor, de bones dimensiones, per a us dels veïns  i una passarel·la de pas a la zona d’ampliació.

La decisió del PP de votar en contra va alçar un gran revol de comentaris i murmuris d’estupor entre els assistents, més encara quan els populars venien criticant els darrers mesos  l’obra d’ampliació del cementeri a qui consideren com a inaccessible, quan és una obra que s’executa per fases i una d’elles és la millora de l’accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques.

La història, però amb altres matisos argumentals, s'ha tornat a repetir just un any després, fa uns dies en la sessió de novembre d’enguany, quan exigien executar el projecte que precisament un any abans havien votat en contra.

El regidor de contractació Quique Chofre explicava que l'empresa adjudicatària havia renunciat i això obliga a l’Ajuntament a fer una segona licitació del projecte, però el projecte anava associat a una subvenció i aquesta es perd perquè amb la renuncia de l’empresa no s’han complit els terminis d’execució. “Això de que una empresa renuncie a una obra al cap d’uns mesos no és habitual ni normal, es rar però pot passar i en aquest projecte ens ha passat” indicava el regidor.

L’alcalde Sergi González confirmava que ha realitzat diverses gestions i espera que la subvenció no es perda perquè l’Ajuntament, que ha complit en tots els terminis legals marcats, no és el culpable per a res de la renuncia de l’empresa. Siga com siga, indicava que el projecte es tornarà a licitar.

Plenari de novembre del 2018. Fa un any només el PP va votar en contra del projecte
El PP va votar en contra del projecte que ara reclama 

L’Ajuntament de Tavernes, tal com hem dit, va aprovar en el plenari de novembre del 2018 amb els únics vots en contra del PP, la instal·lació d’un ascensor en la part nord del cementeri municipal amb l’objectiu d’eliminar les barreres arquitectòniques de la zona. El projecte, que havia d’ instal·lar un ascensor i una passarel·la,  es va  licitar per un valor de 89.123 euros.

Les obres garantiran l’accessibilitat a la zona nord del cementeri mitjançant aquest ascensor vertical que permetrà salvar el desnivell entre les dues zones que té el cementeri, la part antiga i la part actualment en fase d’execució, on hi ha previst construir 636 nínxols que satisfaran les necessitats de la ciutat durant alguns anys.

Ara s’haurà de licitar de nou un projecte tècnic, que contemplava la caixa de l’ascensor, formada per murs de formigó, a mode de prisma, dins del qual discorrerà l’aparell elevador, i una passarel·la de formigó que comunicarà l’ascensor amb el carrer de servei de la zona d’ampliació del cementeri.




Per què el PP no va aconseguir els terrenys de l'ampliació? 

És una pregunta que mai no han respost en els plenaris. El  govern de Compromís es va vore obligat a ampliar el cementeri en uns terrenys municipals annexos de la falda de la muntanya. L’ampliació s’havia de fer en els terrenys a aconseguir amb el desenvolupament del PGOU aprovat en el 2004, però el PP mai no va iniciar el tràmit per a aconseguir-los, com tampoc va construir cap de nínxol.

La passada legislatura i davant la falta de nínxols i la impossibilitat d’aconseguir en un temps curt els terrenys d'ampliació, el govern de Compromís va iniciar el projecte d’ampliació en terrenys propis, ja qualificats com a zona de serveis, on es construiran  636 nínxols que satisfaran les necessitats actuals i en alguns anys de la ciutat.


Informació pròpia. Les dades tècniques són publiques en la PCSP