L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 24 de novembre del 2019

INFORME: Els motius pel quals no estan arreglats els camins del Tancat i Sèquia la Bova



El PP de Tavernes acostuma a manipular fets,  a no dir la veritat de les coses, i s'aprofita de que la ciutadania, de vegades, no coneix amb detall les coses  i així poder fer una critica destructiva i culpar als demés de situacions que deriven de la seua mala gestió anterior. 

Ha estat el cas dels camins del Tancat i Séquia la Bova, on fins i tot, la seua portaveu publica fotografies en les xarxes retallant la part del riu. Això fa que els vallers no aprecien que el camí s'obri i té clavills perquè els marges estan desfets, destrossats per falta de manteniment de Confederació i no aguanten el pes del camí. Observeu la fotografia de dalt, amb el mur de l'esquerra, el del riu,  ensorrat i desfet, i aprecieu com el camí es trenca i cau cap a eixe costat per no tindre sosteniment.

Allò que la portaveu ha expressat en les xarxes ens obliga - no tenim altre remei- a refrescar-li la memòria. Però també a demanar-li que explique a la ciutadania perquè ara vol que els vallers ens  manifestem per exigir  la reparació dels camins del Tancat i Séquia la Bova i no ho va demanar quan Rajoy era president i va eliminar, en el 2011, l'execució del projecte de millora i canalització del Vaca. Tampoc el seu partit no s'ho va plantejar quan la Confederació, entre el 2011 i el 2018, contestava sempre al govern de Compromís que no faria cap actuació en el Vaca.

Anem a refrescar-li la memòria sobre el Vaca, encara que, com sempre dirà: "jo no estava" i defugirà la responsabilitat que té com a representant i cap de llista del PP per al bé i per al mal, per a les coses passades i les d'ara. ¿O és que no n'és conscient del seu paper? 

Estat dels marges i solsides del Vaca en el 2004: govern del PP

És una història d'anys que la portaveu del PP sap, s'ha dit en molts plens, però no vol recordar: els problemes dels camins Tancat i Séquia la Bova van aparèixer sobre l’any 2.000, quan ells governaven Tavernes i van continuar creixent fins el 2011, sense que "les solucions", aquell eslògan electoral que tant usaren, es veieren per cap costat en el Vaca.

El PP quan era govern de Tavernes no va prendre cap mesura i el problema va anar a més. Podia haver fet gestions davant la Confederació, que depén del govern de Madrid, del president Aznar primer i després de Rajoy. No van moure un dit, cap gestió. Vacances totals en el tema.

Després, novembre del 2011, Rajoy va eliminar el projecte de millora del Vaca, entre Simat i Xeraco, quan estava en fase d'adjudicació. 36 milions d'euros era la inversió i hauria solucionat els problemes dels camins del Tancat i Séquia la Bova, per un costat i, per un altre, la seua "empastrà" del Vergeret. Però ni protestaren ni exigiren cap  solució als seus "jefes" de València o de Madrid.

Any 2008:  problemes amb govern del PP
I encara esperem que expliquen perquè no van actuar per defensar els interessos de Tavernes, ni van reclamar fer manifestacions contra el govern del PP d'Espanya. Igual no volien enemistar-se amb els seus "jefes". Tavernes els importava ben poc, el partit sí.

Entre el 2011 i el 2018 el govern de Compromís valler va mantindre moltes reunions amb Confederació, que depenia del govern de Rajoy. Sempre rebia la mateixa resposta: no anaven a actuar, no tenien diners per arreglar els marges del riu, tot i que reconeixien que són l'origen i causants del problema dels camins. I el PP de Tavernes callat. Cap gestió, cap iniciativa en el plenari de la decisió de la "seua" Confederació, cap recolzament al govern de Tavernes. 

És sabut que durant 8 anys Compromís va demanar en el Congrés recuperar el projecte del Vaca, però el grup del PP, i també els diputats valencians, sempre votaven en contra. No consta cap queixa dels populars vallers al seu partit a València o a Madrid. No ens consta, ni consta en els plenaris cap iniciativa per corregir eixa situació. Vacances totals en el tema.  

Any 2008: Estat de la Séquia la Bova, govern del PP
El plenari, amb el vot de Compromís, PSOE i EU, es va negar a pagar els 6 milions que volia el PP en considerar que ha de pagar Confederació i no Tavernes 

L'única iniciativa que van fer: demanar en el plenari de març del 2017 que Tavernes pagara els 6 milions en que es van valorar les obres per arreglar tots els marges i els camins del riu Vaca. Ni ho demanaven, ni instaven a la Confederació, ni al govern de Rajoy perquè ho pagara, sinó que volien ho fera Tavernes.

Demanaren que els 6 milions els pagara Tavernes, tot i la situació econòmica que van deixar en l'Ajuntament. I quan era ja sabut, pels informes de TYPSA i de la Diputació, que el problema dels camins es deu al desmoronament dels marges i del caixer del riu, perquè no sostenen el pes del camí ni suporten el trànsit, i això du a que s'obriguen els clavills.

TYPSA i els tècnics de la Diputació, després d'unes cates, van deixar ben clar que els problemes dels camins vénen de la falta d'actuació durant anys de la Confederació, que és l'organisme competent i és qui ha d'arreglar el caixer del riu. Els informes eren clars i demolidors: no es deu asfaltar ni arreglar els camins fins que la base del camí no siga segura, i això no passarà mentre els marges dels rius i el caixer no siguen arreglats i reforçats per la Confederació.

Ací ho podeu llegir:

“Informes de TYPSA i de Diputació: no es poden arreglar els camins si abans Confederació no arregla el caixer del Vaca”.

El PP no vol que es diga, ni que es faça cap referència a que no és l'Ajuntament qui ha d'actuar, sinó que l’obligació la té la Confederació del Xúquer. Entre el 2011 i el 2018 Confederació depenia del govern de Rajoy, però el PP de Tavernes estava mut, mai mogueren un dit perquè actuara i complirà la seua obligació i responsabilitat.  


 
Solsides als camins a l'any 2010: govern del PP


La Diputació ho va deixar clar: l'obligació la té Confederació, que depenia del govern de Rajoy 

Al cap d'uns mesos van presentar una moció a la Diputació. Li demanaven que ho pagarà. El plenari de la Diputació, en base als informes tècnics i jurídics, va dir clar i ras que els desperfectes dels camins i del riu Vaca es devien al mal manteniment i a la falta d’actuació de la Confederació, que era l’entitat responsable. I deixaven clar que era la Confederació, no era l'Ajuntament ni la Diputació, els qui havien d'actuar i arreglar els marges i els camins.
Ho vam explicar a l’article: 

“La Diputació de València posa en evidència i li trau els colors al PP de Tavernes” 

Concloent: una vegada més, i ara que el seu partit no governa a Madrid, exigeixen les actuacions que en el seu dia i amb un govern del PP mai no feren i sempre callaren (la Goleta, els camins del Vaca, denunciar a Costes i la Confederació...). Lamentable.