L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

diumenge, 3 de novembre del 2019

La depuradora de Tavernes enmig d'una investigació que du a cap la Generalitat


La depuradora de Tavernes estaria afectada per una investigació que du a cap la Generalitat  sobre la legalitat del control i manteniment d'un conjunt de depuradores valencianes. Cal dir primer abans de res que  no és una qüestió municipal, ni l'Ajuntament de Tavernes té res a vore en no intervindre en la gestió de la depuradora, que és responsabilitat de la Generalitat.

Segons una publicació de "eldiario.es", l'empresa "Depuració d'Aigües del Mediterrani" (DAM), estaria investigada per la Generalitat, a traves de l'Entitat  Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (Epsar).  La  investigació es deu a que DAM és presumptament la propietària de Laboratoris Tecnològics de Llevant (LTL), empresa que controla els abocaments de sis depuradores públiques gestionades per DAM, cosa que seria il·legal, perquè no es pot ser jutge i part.

Les depuradores en qüestió són la de Tavernes de la Valldigna, Dénia-El Verger, Benissa-Senija, Xàbia i Font de la Pedra, gestionades per SAV-DAM i la planta de Teulada Moraira, les aigües de la qual depura l'UTE SAV-DAM-Facsa. Els abocaments d'aquestes depuradores les controla, segons el diario.es,  l'empresa Laboratoris Tecnològics del Llevant des del 2017.

Segons la informació del registre mercantil, DAM és la propietària de LTL a través d'una entramat de tres empreses. El cent per cent de la propietat de LTL el té Red Control, que al seu torn és propietat de "Control de Calidad en la Edificació  de Obra Pública", que pertany al 100% a "Rostibubo Obres y Servicios". El 100% de "Rostibubo Obras y Servicios" és de DAM.

De moment l'Epsar,  l'organisme de la Generalitat que gestiona l'explotació i executa les obres de sanejament i depuració, no ha aclarit en quin punt es troba la investigació, però segons afirma "eldiario.es", el seu gerent havia reclamat la titularitat real de les empreses per a confirmar si podria haver-hi frau, alguna cosa que és podria contrastar acudint al registre mercantil.

La situació preocupa molt en el sector perquè podria tractar-se d'una competència deslleial en els controls de contaminació d'abocaments que efectua LTL. Això, segons la informació original, podria generar inestabilitat en un sector estratègic com és el de la gestió de l'aigua.

Text basat en un dels apartats de l'articles sobre DAM publicat per "eldiario.es".