L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 12 de novembre del 2019

Entre 350 i 400 euros d'interés val canviar la gespa del camp de futbol, res dels 40.000 o 48.000 euros de l'oposició


 

L’ajuntament de Tavernes només hauria de pagar entre 350 i 400 euros pel préstec amb el qual vol fer efectiu el finançament del canvi de gespa del Camp de futbol. Segons ha manifestat l’alcalde Sergi González, sempre en base els documents lliurats per una  entitat bancaria , amb la qual es podria firmar el préstec.

La quantitat a pagar per l’Ajuntament de 350-400 és possible sempre que l’Ajuntament liquide el deute  a meitat any que ve, 2020,  amb els diners resultants de la liquidació del pressupost del 2019, tal com és la previsió i indica la llei: els diners del superàvit de la liquidació s’han de dedicar a pagar préstec.

La xifra també l’ha avançada avui el diari Levante-EMV i, fins i tot, assegura el diari que el préstec de 280.000 euros per a canviar la gespa, si no s’amortitza durant l’any  2020, sinó que l’Ajuntament segueix el pagament durant els terminis de 12 anys i un de carència, al final  suposaria un total de 6.620 euros.


I diu el Levante-EMV: “Nada, por lo tanto, de los 40.000 euros en intereses que algunos partidos de la oposición han asegurado que costaría ese préstamo, argumento que sirvió para que, el lunes de la semana pasada, el pleno rechazara la propuesta del Gobierno para el cambio del césped artificial”.

O siga que de 40.000 euros d’interessos o 48.000 euros que va dir l’oposició en el plenari,  res de res. Caldrà per tant que expliquen, cosa que fins ara no han fet, d’on trauen eixa quantitat.

I un fet que sembla tenen clar tant l’Ajuntament com l’alcalde Sergi Gonzàlez, responsable de l’àrea d’Hisenda: el pressupost del 2019 es tancarà amb superàvit i podrà tornar el préstec sobre el mes d’abril o maig, la qual cosa faria que el cost del préstec en interessos siga eixos 350-400 euros.

L’alcalde Sergi González ha manifestat també al diari que segueix “sin entender la posición del PP, PSOE, Ciudadanos y l'Esquerra en este tema que considera fundamental y urgente" perquè segons recorda l’Ajuntament com a propietària ha d’actuar.

L’alcalde expressa en el diari que “quiero pensar que se trata de desconocimiento del funcionamiento de la hacienda municipal, porque, de lo contrario, estaríamos hablando de un claro intento de bloquear la gestión e impedir que se cambie el césped”.

 

Compromís està a l’espera de que algun partit de l’oposició li indique que estaria disposat encara que només fos a abstindres, amb la qual cosa la majoria de vuit vots del govern municipal aprovaria el préstec. Esperem per tant que impere el sentit comú, i algun partit done el pas, com ha manifestat l’alcalde en benefici de tots els usuaris del camp. 


Perquè en tota la problemàtica, com hem indicat ja en algunes ocasions, hi ha com a factor clau el temps i la llei que marca els terminis administratius per a complir-los, i  a hores d’ara, a meitat novembre, estem pràcticament en el límit per poder començar el canvi el pròxim més de juny. També ho ha deixat clar l’alcalde Sergi González en el diari avui: «Ya vamos con retraso.En realidad, ya estamos llegando tarde”