L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 19 de novembre del 2019

Tavernes i Xeraco es reuneixen amb Direcció General de Medi Natural a la recerca de solucions pel Camí Real



L’alcalde Sergi González i el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer per banda de Tavernes i l’alcalde Avelino Mascarell per banda de Xeraco s’han reunit amb el director general de Medi Natural, Fran Quesada, el director territorial de Medio Ambiente y Agricultura, Javier Civera; i el tècnic de Vies Pecuàries, Gabriel Varea, amb l’objectiu de buscar solucions a la problemàtica de la via pecuària Camí Real, nom que té la CV-605 al pas pels seus termes municipals.

Josep Llácer ha explicat que la reunió ha servit per plantejar diverses propostes, entre les qual estaria que la Diputació assumesca l’obra de millora i condicionament de la Natzaret-Oliva per donar-li continuïtat a la carretera València-Oliva.

Una alternativa és que, si hi ha la completa impossibilitat de canviar-li l’afecció de via pecuària que té el Camí Real,  desafectar el tram actual i fer una permuta en un altre camí de manera que el traçat “via pecuària” vaja per una altra via rural paral·lela. Seria una manera de possibilitar que la Diputació establira un programa de millora i adequació de la comarcal CV-605 (Natzaret-Oliva) sense tindre en compte l’afecció actual i el munt de condicionats de Medi Ambient.

Un altra qüestió tractada fou la possibilitat de facilitar un document als veïns que tenen parcel·les, camps o cases en la zona i permetre’ls accedir a aquests llocs per a desenvolupar les tasques de treball o accés als habitatges.

Fran Quesada, director general de Medi Natural ja els ha confirmat que com a data màxima el 10 de gener pròxim hi haurà una nova reunió de les parts implicades (Ajuntaments, Medi Natural i carreteres de Diputació) per avançar en el desbloqueig de la situació i en la solució definitiva.



La reunió, segons l’alcalde de Tavernes, Sergi González ha estat “molt satisfactòria pel compromís públic del director general a l’hora de buscar solucions a aquesta problemàtica”. Segons ha explicat “el director general de Medi Natural, Francesc Quesada, contactarà amb Carreteres de Diputació per a plantejar les nostres possibles solucions i impulsar alguna que permeta a la gent transitar tranquil·lament per aquesta carretera. Volem que siga una via en condicions”.

Recordem que Tavernes i Xaraco van sol·licitar la suspensió de la resolució que manté el caràcter de via pecuària en els dos termes municipals. O siga, es demana suprimir del catàleg els camins de domini públic 6052 i 6053 amb l'argument que conservar exclusivament el caràcter ramader del tram el faria només compatible amb el trànsit agrícola, que únicament representa un 10% del total.

Tal i com ha assegurat el regidor de Compromís i responsable d’Urbanisme de Tavernes, Josep Llàcer, la reunió és fruit de la trobada mantinguda fa unes setmanes pels governs dels municipis de les dues localitats a Xeraco.

Font: ComarcalCV i Ajuntament Xeraco