L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 23 de novembre del 2019

Tavernes celebra amb un acte institucional el "Dia Internacional contra la Violència de Gènere".



Tavernes va commemorar ahir divendres el "Dia Internacional contra la Violència de Gènere", en un acte institucional al Saló de Plens on van participar el director general del Secretariat i portaveu del Consell, Ferran Puchades, l'alcalde de Tavernes, Sergi Gonzalez, la regidoria d'Igualtat Noe Alberola i Xelo Cebolla, representant de l'associacio "Alanna" d'ajuda a víctimes de violència de genere.



L'acte va voler recordar totes les víctimes del maltractament masclista d’enguany i la simbologia de l'acte va estar present en els elements decoratius, les papallones i els eslògans amb la paraula "No" als cartells "25N no és NO",  ben clara per fer patent el rebuig de la societat vallera a aquesta xacra.




Els intervinents a l'acte al llarg dels seus parlaments desenvoluparen com a arguments generals de l'acte la violència masclista com a una greu vulneració dels drets humans fonamentals de les dones, és una una xacra social que destrossa vides i famílies a més d'impedir el desenvolupament econòmic, polític, social i cultural de les persones. Tot i això cada any veiem i els mitjans de comunicació ens donen informació de comportaments i pràctiques intolerables que atempten contra els drets de les dones i ens demostren com està arrelat el model social masclistes.



Les diverses intervencions feren causa comú en el compromís de la societat en general, i de Tavernes en particular, per eradicar la violència masclista i encoratjar a la societat civil a mostrar tolerància zero envers qualsevol manifestació de violència masclista. 



Un altre dels factor esmentats va ser la necessitat de donar seguretat a les víctimes per anar superant la violència i on, no hem d'oblidar, que la l’educació és una arma potent contra la violència de gènere, que moltes vegades porta a situacions com la diferència salarial de les dones i després es la mateixa situació econòmica de les víctimes qui fa que no denuncien la violència del company. Aquesta ha estat una de les constants, la necessitat de denunciar les agressions, una obligació que també és de tots els ciutadans si coneixen algun cas concret. 


En el pla concret, els intervinents remarcaren que no voldrien de cap manera celebrar una data com aquesta, explicant la regidora Noe Alberola les actuacions que porta a cap Tavernes en aquesta lluita, sobre tot el treball fet entre els joves a nivell escolar i d'instituts.


La representant del col·lectiu Alanna, Xelo Cebolla, llicenciada en dret, explicava que va arribar a l'associació i ara assessora a les víctimes i remarcava que cal preparar a les dones després de la denuncia, amb l'esment a alguns casos, fins i tot personals, com la la seua lluita pels fills . Una de les qüestions en les que va insistir va ser la necessitat d'oferir eines i possibilitats a les dones perquè vagen endavant, així com la necessitat de l'ajuda de la família, perquè cal que tinguen clar que són vàlides i capaces de poder eixir de la greu situació que pateixen com a víctimes. 



Ferran Puchades va comentar aspectes de la violència de gènere des de la postura legal, des de la possitivitat en una situació que es dura recordant que hi ha una realitat i és que al País Valencià som capdavanters en el treball contra la violència de gènere. 




Puchades remarcava que des del 2004 s'ha anat construint un sistema que és perfectible, cap a una societat igualitària que tots volem i remarcava que més de mil víctimes són les que hi ha d'aquest terrorisme masclista, en el qual hi ha 55 víctima a tot l'estat, d'elles 7 al País Valencià. Recordava que en alguns casos la protecció no ha funcionat, que moltes dones no havien presentat cap denuncia i, sobretot, la necessitat de la protecció dels menors.



El mateix Ferran Puchades va ser l'encarregat de llegir el manifest institucional preparat per commemorar aquest Dia Internacional contra la Violència de Gènere.