L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 1 de novembre del 2019

Tot ho vorem: el PP acusa a Compromís de no fer res per la Goleta



Ahir ens desdejunàvem amb manifestacions del PP de Tavernes a la premsa: que si “Compromís no hace nada para que Costas solucione el problema de la Goleta”, i llegíem les propostes per a  consensuar “medidas de presión contra Costas” o per a  “estudiar si es hora de ir a malas”, entre altres. Ara,  quan governa el PSOE. Abans res.

Coincidim amb ells en que la reposició d'arena no soluciona res. Nosaltres fa anys que ho estem dient:  és temps i diners perduts.  I ells ho diuen ara, però quan governava Rajoy també  hi havia reposició d'arena tots els anys i no obrien per a res la boca.

Tot ho vorem. La transgressió de la Goleta és una qüestió molt preocupant i ells mai mai no li han dedicat atenció. Avui estem satisfets: amb  20 anys de retard, per fi se n’adonen que tenim un greu problema. Ara esperem les gestions al màxim nivell, perquè a Madrid s'actue.

La història de milions abocats a la mar 

¿Quants milions porta el govern de Madrid invertits en regenerar la Goleta després de cada temporal? D’aquests milions ¿quants se'n va gastar entre el 2011 i el 2018 el govern de Rajoy, del PP, amb actuacions de la Demarcació de Costes? Molts i per a res. Mai no van tindre cap interés en donar una solució definitiva i, aquesta imatge de dalt, de la Goleta del 2013, amb govern de Rajoy, l'hem vista moltes vegades.

Una imatge, com la de dalt, repetida el 2011, el 2012, el 2013... el 2018 amb governs del PP: mai cap anunci de solució definitiva


La Goleta donava el primer avis seriós a novembre del 2002, quan el temporal va traspassar la mota i la mar va entrar en la urbanització. La transgressió de la platja de la Goleta era ja evident: preocupació de la gent, i el govern municipal del PP, en una reunió a l’estiu amb els veïns de la urbanització de la Sardina, prometia solucions des de Madrid. El president del govern era José María Aznar.

Amb el temps, i sense arribar la solució definitiva, els problemes de la Goleta anaven creixent i serà majorment a partir del 2010 quan tots els anys es repeteix la història: un temporal i la platja de la Goleta sense arena i tots els anys la reposició.

A partir del 2011, Compromís presenta esmenes als pressupostos de l’Estat en el Congrés de Diputats i demana una solució amb inversions per valor de 200 milions per a la costa entre El Brosquil i Oliva, i també inversions en el riu Vaca. La resposta sempre serà el vot en contra del grup del PP, diputats valencians inclosos. I així durant vuit anys, perduts amb el seu vot en contra.

El CEDEX té l'estudi base del projecte fet. De fa anys. ¿Per què el govern de Rajoy (PP) no el va posar en marxa i votava sempre en contra en el Congrés de Diputats?

I mentre tant, el govern de Compromís de Tavernes mantenint desenes de reunions amb Costes, o a Madrid amb responsables del PP, per solucionar els problemes vallers, sempre sense res positiu. I l'estudi-projecte del CEDEX, un organisme del  Ministerio de Transición Ecològica, del qual depèn Demarcació de Costes, dormint en qualsevol calaix del ministeri a Madrid, sense executar. 

De Rajoy a Sánchez, o del silenci total a la critica 

El PP de Tavernes no va recolzar la concentració de Tavernes davant Delegació de Govern exigint solucions

Durant més de vuit anys el grup municipal del PP de Tavernes ha fet mutis. Silenci absolut any rere any front al problema de la Goleta. Cap proposta i cap moció en els plenaris;  cap gestió davant del seu govern a Madrid. Per no fer, no feren acte de presència, ni recolzaren la concentració davant davant la Delegació del Govern a València – presidida pel gandià Juan Carlos Moragues- on s’exigien solucions per a la Goleta.

¿Era perquè el govern d’Espanya era del seu partit i no calia molestar-los? Era més important el partit. que la defensa dels interessos de Tavernes, tot i haver promès defensar-los com a regidors vallers?  El partit està per damunt de l'interés general de Tavernes? La resposta els la deixem a vostès, lectors i lectores. 

Any 2016. El delegat del govern Juan Carlos Moragues (PP) anuncia una nova reposició d'arena. Però les solucions definitives mai.

Però tot això canvia a partir del juny del 2018 amb un president del PSOE. De no importar res, la Goleta passa a ser tema preferent per al PP de Tavernes. I aquest partit que callava i feia del silenci norma per a la Goleta, comença a exigir actuacions. Ho fa quan el seu partit ja no governa Espanya.

I fins i tot fa uns mesos, ja van acusar Joan Baldoví i Compromís de no fer res a Madrid per la Goleta. Però Joan Baldoví no ha estat mai govern a Madrid, sinó que va ser Rajoy qui ens va governar vuit anys, i el seu govern era l'únic responsable i competent en matèria de Costes, com ho és de la Confederació i del riu Vaca.

Elaboració pròpia