L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 22 de novembre del 2019

Tavernes sol·licita a la Confederació execute el mateix projecte per eliminar les canyes del Vaca que a Simat i Benifairó


El govern de Compromís de l’Ajuntament de Tavernes ha lliurat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) la documentació perquè actue sobre les canyes (Arundo donax), una espècie invasora que omple els marges del riu Vaca.

El projecte sobre el qual actuaria la CHX seria semblant al que ja ha executat a Benifairó i Simat, de fet en seria la continuació, i l’objectiu és eliminar aquesta espècie que tots els anys obliga a efectuar treballs de neteja a l’Ajuntament, amb el cost afegit que suposa.


El regidor d’Agricultura, Emili Enguix, espera una prompta resposta de la CHX i ha recordat que una vegada executada l’eliminació serà també l’Ajuntament, tal com faran els municipis de Simat i Benifairó, els encarregats de portar el control i vigilància de que no rebrote la canya, i confia que així el temps i el cost siga menor que el que suposa tots els anys haver de netejar de canyes els marges del Vaca.



 Cal dir que mentre en els termes de Simat i Benifairó l’actuació de la CHX va ser sobre uns 900 metres de recorregut del riu Vaca, en el terme de Tavernes l’actuació s’hauria de dur fins al terme de Xeraco, i això suposa alguns quilòmetres de treball. 

 La manera d’actuar serà idèntica a la dels termes veïns: els operaris de la CHX tallen les canyes i netegen el llit i els marges, després apliquen material que mata les arrels de la canya, i després cobreixen tota la zona tractada amb una gran cap de plàstic negre. Aquest mantell de plàstic especial, conegut com a geotèxtil, ofega també les arrels de la canya amb la qual és una ajuda al material aplicat.

En una segona fase, en aquest geotèxtil es plantaran espècies autòctones, vegetals de ribera propis de la nostres terres que impediran una reproducció de la canya invasora, malgrat que al llarg d’aquest procés s’haurà d’anar fent una vigilància exhaustiva per eliminar els possibles rebrots de la canya.