L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 8 de novembre del 2019

PLENARI NOVEMBRE 2019: Compromís rebutja l'afirmació del PP que no es preocupa del Cementeri


El regidor d’Urbanisme, Josep Llácer, en la sessió plenària del dimarts li va deixar ben clar al PP que el govern de Compromís es preocupa i sempre s'ha preocupat del Cementeri Municipal i explicava que si el recinte no ha gaudit d'un altre tipus d'ampliació és perquè el Pla General (PGOU), aprovat pel PP en solitari en el 2004, no dóna cap solució al problema de falta d’espai.

Josep Llàcer li recordava a la portaveu del PP, Eva Palomares, que des què governa Compromís només fa que solucionar els  problemes deixats pels governs del PP, i afirmava que "solucionar els empastres que va fer el PP amb el PGOU serà cosa de 100 anys de treball". Ací podeu seguir la seua intervenció


 

 

El PGOU del 2004 contemplava una ampliació del Cementeri amb terrenys que s'aconseguirien si s'acabava la urbanització del Teularet, que el PP mai no va iniciar. Això ha fet que Compromís, com ací hem explicat en altres ocasions, iniciara modificacions puntuals del PGOU per solucionar problemes existents en Teularet com falta de clavegueram, aigua potable, electrificació, eixides carretera, etc. Però els canvis del PGOU, com recordava Llatzer, poden durar 10 anys en el procés administratius.

Ninxols en la zona d'ampliació

Per això, encara que hi ha converses amb els propietaris per disposar dels terrenys no municipals dels costat i dedicar-los a cementeri, també es necessitaran modificacions puntual del Pla General per requalificar-los, o siga anys de tràmits administratius. Davant la necessitat i urgència en la construcció de nínxols perquè no en quedaven al cementeri, Compromís va optar per l'actuació en el propi recinte, qualificats com a zona de serveis. I es va aprofitar la zona est de muntanya, de propietat municipal, on l'ampliació que s'executa per fases suposarà la construcció total de 600 nínxols.


Ninxols en la  zona sud-est

Compromís va invertir en passades legislatures mes de mig milió d'euros en obres i millores en el Cementeri Municipal, majorment en la construcció de nínxols que anteriors governs no es preocuparen de construir a pesar de la falta que hi havia. Aixi els darrers anys s'han construït 94 nous nínxols en la zona sud-est, 60 en la zona nova i altres 64 i 35 columbaris en la zona més antiga, entre altres inversions.