L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 10 de novembre del 2019

Els equips de la UE Tavernes fan una "asseguda" per reivindicar una millor gespa artificial


Els equips de la UE Tavernes que jugaven ahir el seu partit al Camp Municipal d'Esports, tal como s'havia anunciat i confirmat per la directiva de l'entitat, feren una "asseguda" reivindicant el canvi de gespa artificial.

A la vesprada, els jugadors del primer equip de la UE Tavernes, que juga en categoria preferent, actuaren  tal com havia fet el mati l'equip Cadet A. Només l'arbitre xiular l'inici del partit els jugadors s'assegueren al terra, durant uns moments per fer palesa la petició. Uns moments de cortesia també per part de l'equip rival, que no iniciava cap jugada. Les fotografies corresponen a la UE Tavernes preferent i el Cadet A


El resultat final Tavernes 2- Dénia 0, en un partit complicat, però la victòria ha permés als vallers gitar-se com a líders, a falta de conéixer el que avui faran els rivals Carcaixent, Castellonense i Canals. 

El canvi de la gespa artificial

El govern de Compromís va encomanar fa mesos als tècnics municipals els informes i treballs per elevar al plenari una proposta de canvi de gespa. Les tasques de revisió de la gespa i medició efectuades en el mateix camp alçaren els rumors entre els aficionats que preguntaven i, a finals de setembre, era de domini public en el món del futbol: l'Ajuntament  treballava en el canvi de la gespa. 


La confirmació, diguem-ne oficial del que era un rumor, va tindre lloc en el plenari d'octubre, quan l'alcalde responia la pregunta d'un regidor de l'oposició i afirmava que "coneixia perfectament l'estat de la gespa artificial perquè, conjuntament amb el regidor d'obres, estem treballant en tot el necessari per tirar endavant el canvi de la gespa".  Ens diuen que eixe regidor en les xarxes ha atribuït al seu partit el mèrit d'haver forçat a Compromís a presentar la proposta. Però això és una altra història.



Només un mes després, en el passat plenari, el govern de Compromís presentava la proposta amb un cost de 280.000 euros i amb un préstec bancari per finançar-la. Triar el préstec, com ha explicat l'alcalde Sergi González -i ací també ho hem reproduït- era per una qüestió de terminis, d'agilitar un procés administratiu, que pot durar 5/6 mesos. La firma del préstec abans d'acabar l'any assegura iniciar el canvi a juny del 2020, i gaudir de nova gespa la temporada 2020-2021.


L'oposició vol que el finançament s'incloga en les inversions del pressupost de l'any que ve,  o es pague de  la liquidació del pressupost d'enguany, a la qual cosa Sergi González, en nom del govern de Compromís, respon  que si fora així el canvi seria per a l'estiu del 2021 per qüestió de terminis administratius i assegura que només el préstec permet iniciar les obres en juny del 2020 i guanyar un any de tranquil·litat davant lesions pel mal estat.

L'alcalde ha confirmat també que el préstec nomes tindrà un cost de 5.000 euros en interessos si s'amortitza en 10 anys, una xifra que entra en completa contradicció amb els valors que en el plenari va indicar l'oposició, també contradictoris entre ells perquè mentre uns partits parlen de 40.000 euros,  un altre diu que són 48.000 euros els interessos.


Sergi González, de Compromís, justifica els 5.000 euros amb la simulació del préstec feta segons l'interés que els bancs ofereixen ara mateix a l'Ajuntament, el 0'35%. L'oposició, per ara, no sabem en quins estudis o simulacions es basa per oscil·lar dels 40.000 euros als 48.000 euros d'interessos, segons siga el partit  que ho diga. Ja ens ho explicaran.

En aquest enllaç teniu més informació al respecte.

Informació pròpia