L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 14 de novembre del 2019

¿És normal que la banca privada oferesca interessos del 0’33% a l’Ajuntament de Tavernes mentre l’estat n’ofereix al 022% a l’Ajuntament de Gandia?


Compromís ha donat a conèixer que una entitat bancària local ha ofert a l’Ajuntament un interès del 0’33% i amb comissió d’obertura i d’estudi 0 (zero) euros per al préstec de 280.000 euros que cal per canviar la gespa del Camp d’Esports.

Recordem que l’alcalde Sergi González ha escrit en el seu perfil de facebook que això suposa uns interessos mínims: 6.620 euros si s’arriba al final del temps pactat, 12 anys més un de carència (total 13 anys), o només 350 a 400 euros si s’amortitza a l’abril  amb els diners resultants de la liquidació del pressupost d’enguany.

I al voltant dels interessos del 033%  a pagar pel préstec, cal remarcar el que hem pogut llegir al diari Levante-EMV del passat dia 9: l’Ajuntament de Gandia ha firmat un préstec, finançat per l’estat, al 0’22% d’interés. Atenció a la xifra: interès del 0’22% quan una empresa bancaria ofereix al 0’33% a Tavernes.

I diu el diari Levante-EMV:   Interés preferencial e inmejorable.  Según los datos aportados por Gregori, con este interés del 0,22 «el mismo que se aplica a la Deuda del Estado», dijo, el Ayuntamiento de Gandia ahorrará un millón de euros al año respecto a lo que ahora está pagando por los préstamos que suman esos 195 millones.



L’estat i també qualsevol entitat financera/bancs atorguen de costum un tracte preferencial en l’interés  als Ajuntament o altres Administracions. Ho hem dit: L’estat li ofereix a Gandia el 0’22%, i així ho ha fet públic l’Ajuntament de Gandia i també ha estat amplament publicat, a més del Levante-EMV, en els mitjans de comunicació comarcal.

També, una entitat privada bancària, per la seua banda, ofereix a Tavernes el 0’33%, però això pensem entra dins de la normalitat: un banc quan fa un préstec busca  obtindré  un mínim beneficis, front a un préstec fet per l’Estat, on no pensem siga la prioritat fer negoci. 

L’alcalde ha donat aquests dies pèls i senyals del càlculs del préstec  en base a una oferta bancària, que pensem beneficia l’Ajuntament. I si beneficia l’Ajuntament beneficia Tavernes i beneficia tots els usuaris del Camp d’Esport.  

És el camí ràpid i segur per poder iniciar el canvi el mes de juny del 2020, i no pensem que l’alcalde haja dit els terminis perquè sí, sinó en base a la realitat dels fets i segons els preceptes que es deriven dels procediments Administratius.