L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 25 de març del 2017

A les 2 hores del diumenge avancem l'hora a les 3

A les 2 hores de la matinada d'aquest diumenge canviem el rellotge a les 3 hores, a l'horari de l'estiu,un canvi que durarà fins el pròxim octubre.

El canvi d'hora diuen que és una mesura d'estalvi i eficiència energètica i obeeix a una directiva de la Unió Europea amb objectiu és guanyar hores de llum solar. L'estalvi es produeix entre els mesos de març a octubre, ja que en aquesta època el sol ix abans i es posa més tard. 

 Gràcies a aquesta mesura s'aconsegueix guanyar 135 hores de llum. La modificació horària fa coincidir l'inici de la jornada laboral amb l'alba, aprofitant així la llum natural, amb el consegüent estalvi energètic.   Segons les estimacions de la Direcció general d'Energia, al País Valencià el canvi d'hora permet estalviar un 6 per mil en el consum elèctric en els sectors que aprofiten la llum solar i també afecta al consum domèstic, un sector en el qual s'obté un estalvi en el consum elèctric proper al 1% , sobre 7 milions d'euros.  

També el sector serveis, principalment en els establiments hostelers, grans superfícies i centres d'oci, té estalvis d'energia sobre tot en aparells d'aire condicionat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I com el meridià de Greenwich no passa per la Pobla de Tornesa, sinó que como todo el mundo sabe i va dir l'exministre que va privatitzar el sol, pasa por las Canarias, continuarem tenint el mateix us horari que Berlín... Potser que com el meridià segueix el corredor mediterrani tampoc se'l prenen amb molt d'interés...