L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 31 de març del 2017

L'Ajuntament pot pleitejar contra l'Estat per no executar el projecte del Vaca



L’Ajuntament de Tavernes aprovarà en el plenari del dilluns  sol ·licitar al Govern de Rajoy l'execució de les obres de laminació i millora del drenatge en la conca del riu Vaca, previstes en el Pla Hidrològic Nacional des de l'any 2005. La sol·licitud, si no té resposta, pot ser el pas previ a pletejar contra l'Estat en base a que el govern de Rajoy no compleix les lleis vigents.

La sol·licitud es va aprovar en comissió amb els vots de Compromís, PSOE i EU, tal com es pot vore en l’expedient públic del plenari en el web municipal.

El PP no s’ha sumat a aquesta proposta. Ells continuen sense recolzar les propostes de Compromís que beneficien Tavernes si afecten decisions del govern de Rajoy. La postura del PP va en contra de dels interessos de Tavernes, de tota manera cal esperar al plenari on es farà definitiva o tindran l’oportunitat de modificar el seu vot.

L'Ajnuntament vol evitar repeticions d'inundacions com la d'octubre del 2007


¿I per què aquesta sol·licitud? 

Doncs perquè l’Ajuntament de Tavernes té un informe del catedràtic de dret administratiu, José Marií Bayne Leon, que diu que el Pla Hidrològic Nacional  contempla com a actuació prioritària i urgent l'obra de millora del Vaca, i que malgrat eixe caràcter urgent i prioritari, l'Administració estatal no ha executat les obres, sinó el contrari: el Reial Decret 18/2016, es posa el termini d'execució de sis anys.

I això suposa, diu l’informe, una il·legalitat perquè contradiu el Pla Hidrològic Nacional i també una falta de coherència amb els actes i disposicions de la mateixa Administració. Recordem que el Tribunal Suprem té establit la coherència de les actuacions amb les finalitats, una doctrina aplicable als plans del Pla Hidrològic Nacional  que, repetim, indica la prioritat i urgència de l'obra.

Per tant la llei està per damunt dels plans de conca de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. El caràcter prioritari i urgent de les obres del Vaca està vigent i  l'Administració ha d'actuar segons la llei i al dret. 

Conclusió: 

La llei del Pla Hidrològic Nacional (PHN) està vigent i les obres que són prioritàries i urgents, l'Administració ha d’executar-les.  No és admissible que des de l'any 2005 el projecte encara no estiga executat.

Compromís, amb recolzament del PSOE i EU, podria decidir denunciar l'Estat a l'Audiència Nacional

I que podria fer l’Ajuntament? 

A més del dret al “pataleo”, donada la situació legal i en base a les lleis pot pletejar contra l’Estat, un pleit que es duria davant l’Audiència Nacional en anar contra l’Estat i cas de guanyar, segur que l’Estat apel·laria al Suprem, amb la qual cosa es pot allarga el plet fins als 10 anys de durada. Complicat per tant, però és factible segons es dedueix de l'informe que podeu llegir en el web municipal. 


Atenció: És una deducció nostra, en base al que ja es va dir en el plenari de març. Caldrà esperar al dilluns per conèixer finalment com i en quins termes s’aprova el punt.

De totes les maneres algun PPartit ja s’ha retratat:  sempre en contra dels interessos de Tavernes si afecten el govern del seu partit. Primer, sempre el partit, i després Tavernes. Ja ho feren en l'alta tensió. Igual dilluns, després del que hem informat , canvien de vot.