L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 29 de març del 2017

PLENARI DE MARÇ 2017: Tavernes retirarà les conduccions d'amiant en la ciutat i platja


Tavernes realitzara una auditoria sobre la situació de les canonades de l'aigua potable de la localitat, sobretot les que continguen amiant, i elaborarà un pla per a la seua retirada que afectarà també als elements constructius en edificis municipals que puguen tenir aquest material.

La moció d'impuls va ser presentada per EU, i tots els partits s'hi van sumar i la van votar a favor. Segons el text de la moció poden existir fins a 48.000 metres lineals de canonades d'aigua potable en Tavernes i altres 17.000 metres en la platja de fibrociment, material que pot contenir fins al 25% d'amiant.

Aquest material es va prohibir en el 2001 per ser nociu a la salut a causa de les microfibres que el formen, que es trenquen i queden en l'aire causant greus problemes respiratoris per a l'ésser humà i fins a càncer de pulmó en exposicions perllongades.

La regidor responsable de Serveis, Llum Sansaloni, va indicar que ara queda donar forma a la moció aprovada i posar les mesures per a planificar la retirada del fibrociment.

No es pot parlar de terminis i amb seguretat l'eliminació de material es farà tal com es vagen renovant les conduccions, però es pot mitjançant una ordenança exigir l'eliminació de canonades de fibrociment cada vegada que s'òbriga el paviment d'un carrer.