L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 13 de març del 2017

Estem en alerta per pluges, vent i temporal a la mar. Cal extremar les precaucions


El País Valencià es troba en alerta pel temporal que ahir per la nit ja descarregava pluja sobre Tavernes i la Valldigna i s'han activat al nostre territori els avisos groc i taronja. De fet, ahir vam arreplegar entre 23 i 30 litres segons el lloc del terme, indica AVAMET.

L’agència espanyola de meteorologia (Aemet) ha previst baixada de les temperatures i precipitacions abundoses a tot el país. A més, el vent hi bufarà amb força.


Al conjunt del País Valencià, tenim un risc important de pluja amb ratxes de vent que poden arribar a noranta quilòmetres per hora i onades de cinc metres a les poblacions costaneres. Les temperatures poden baixar fins a deu graus i la cota de neu arribarà més avall dels cent metres.

La Generalitat Valenciana ha recomanat d'ajornar la plantada de les falles per la previsió meteorològica i ha demanat col·laboració a la ciutadania per evitar qualsevol incident. El Centre de Coordinació d’Emergències ha recomanat ajornar els treballs de la plantada dels monuments fins la vesprada de dimarts a les comarques valencianes i a les del nord d’Alacant. Tanmateix, l’agència espanyola de meteorologia (Aemet) espera que dimecres haja passat el temporal.


L’agència ha recordat la previsió de pluges fortes que poden arribar als cent litres per metre quadrat en només dotze hores i les fortes ventades de noranta quilòmetres per hora. La Generalitat ha transmès als ajuntaments i a la resta d’administracions locals que activin els protocols de seguretat necessaris.