L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 17 de març del 2017

Mentre a Bilbao i Vitòria, és que SÍ, a València, és NO i esperem fa 30 anys.




El Ministeri de Foment i el Govern Basc han arribat a un acord polític i tècnic: accés soterrat de l'alta velocitat a les tres capitals basques. L’operació és la mateixa que València... porta 30 anys reivindicant sense que per ara sapiguem si s'executarà!!!. 

L'operació ferroviària i urbanística del Parc Central de València s'assembla molt a la que el Ministeri de Foment ha aprovat per a les ciutats basques ( 800 milions d'euros)  i serà un  gran avanç , especialment per a Bilbao i Vitòria, que alliberen els centres urbans d’un mar de vies de tren. 

A Bilbao serà intermodal i soterrada en dos nivells, com la dissenyada per a València, però ací el Ministeri de Foment l'ha paralitzada en un calaix i ara vol redactar de nou amb un únic nivell per a abaratir costos. A la fotografia, els terrenys on ha d'anar.

Cal saber que l'any 2003 la Generalitat, l'Ajuntament, Foment i Adif van fimar un conveni per a impulsar el Parc Central i una Estació Central, intermodal i soterrada, de túnel passant i canal d'accés a València. Part del cost de l'operació es pagava amb aprofitaments urbanístics, en concret de quatre gratacels en les cantonades del parc de 260.000 metres que s’havia de construir. D'això han passat vora 14 anys...

Segur que a Bilbao, Vitoria i Sant Sebastià estaran acabades i en funcionament i ací encara estarem en bajoqueta. I així portem 30 anys....  però ofrenem noves glòries a Espanya!

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Els bascos diran el que voldran, però la veritat és que, en certa manera, sempre han estat els "xiquets mimats" de l'Estat espanyol. I potser, des de fa segles.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Això dels concerts econòmics forals i arreplegar ells els impostos i després enviar-li a Madrid la part que li correspon a l'Estat, dóna molts avantatges.

I ací fem al camí a l'inrevés i ens arriba el que arriba. La notícia és una bona explicació del que passa a les terres valencianes, per no parlar del Corredor Mediterani, el tren de la costa fins Alacant EN LA ZONA MÉS TURÍSTICA DE L'ESTAT, O UNA DE LES QUE MÉS, etc, etc.
Però ofrenem glòries a Espanya.