L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 23 de març del 2017

La Confederació vol unes modificacions en el projecte del mur del Vergeret que poden fer-lo inviable.



La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) vol que l’Ajuntament modifique el projecte de construcció del mur contra inundacions que es vol construir en la marge esquerra del riu Vaca. I ha proposat unes modificacions del projecte que, pel que suposen de despesa, poden fer-lo inviable  per  a l’economia municipal.

L’Ajuntament va adjudicar el projecte de construcció d'un mur de protecció del casc urbà de Tavernes l’any 2015, va ser enviat a la CHX per l’aprovament en maig del 2016 i ara, molts mesos després, l’Ajuntament ha rebut la resposta: la CHX demana modificar diversos aspectes del projecte, amb la qual cosa sembla que la cosa anirà per a llarg.


Tavernes no pot patir inundacions com aquesta del 2007
La legalització de la urbanització del Vergeret depèn de la construcció del mur que evitaria eliminar la consideració de “zona inundable” que té actualment una part de la urbanització. Però la CHX no posa fàcils les coses, ni ara en la construcció del mur, com no les ha posar mai en el projecte de millora i canalització del Vaca,  que d’eixida hauria evitat plantejar-se la construcció d’aquest mur.

L’Ajuntament havia previst un mur de 0’80 metres d’alçada en la part del casc urbà que aniria (més o menys) des de la zona de l’assut fins vora l’illeta del Tol·lo. Serien aproximadament 1’5 quilòmetres amb eixa alçada de 0’80 metres però la Confederació vol un mur que tinga 2 metres d’alçada, segons ha revelat la premsa.

També diu la CHX que per  a aprovar el mur cal primer que estiga acabada la delimitació de la zona d’afecció del riu, cosa que actualment està en tràmit. 


El mur en aquest lloc tindria una espècie de comportes per impedir que l'aigua entre a Tavernes
Un altre punt conflictiu seria el sistema de portes (o comportes) que el projecte contempla construir en la zona d’entrada del pont actual, i que servirien per impedir que l’aigua entrarà dins del casc urbà en cas de plena. Eixes portes estarien sempre obertes i només es tancarien amb evident perill d’inundació. La seua funció seria tancar el forat  que suposa l’accés al pont, i convertir el mur en una barrera continua en casos de perill.

Els problemes i la solució del Vergeret quedà pendent, i sense previsió de tempos, i tot perquè el govern de Rajoy, del PP, el mateix partit que va crear el problema de la urbanització del Vergeret, no ha tingut mai cap interès en dur endavant el projecte de la canalització del Vaca. Com es sabut el 2011 va paralitzar el projecte en fase d’adjudicació, per acabar eliminant-lo per complet l’any passat.