L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 13 de març del 2017

PLENARI MARÇ 2017: El Pativel només afecta el sector 17 i té prorroga de 5 anys




El regidor d’Urbanisme, Josep Llacer, va enviar un missatge de tranquil·litat als veïns i va remarcar que el Pativel a Tavernes només afecta el sector 17, amb prorroga de 5 anys per a urbanitzar. El Pativel no està aprovat i  el compte dels 5 anys no s’ha iniciat.

Llacer va recordar que l’Estretègia Territorial Valenciana  és del 2011 i la llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge es va aprovar el 2014, les dues per governs del PP, i ordenaven la redacció del Pativel, cosa que fa el nou govern de la Generalitat.

El Pativel està en vigor a Andalusia, Cantàbria i Catalunya i no hi hagut cap cataclisme, "com vol vendre el PP" assegurava Llácer, a que no li sorprenia que vulguen la paralització "perquè el model de territori del Pativel es contrari al model del PP de depredació del territori i de bombolla urbanística, causa de la crisi que patim".

Llacer afirmava que el Pativel no es cap amenaça al creixement valencià sinó una aposta pel turisme, la millora del medi ambient i la conservació d’espais del litoral  “distinta a l’especulació del PP, que acabaria amb les últimes platges verges que queden”. 


El regidor va dir que el PP de Tavernes no sabia el que parlava i no s'havia llegit el Pativel, que manté urbanitzables 67 milions de metres per a usos urbanístics durant 50 anys.

El Pativel implica a Tavernes el “Sector 17” amb un pla urbanitzador aprovat fa molts anys però que cap dels governs anteriors, ni del PP de Tavernes ni de la Generalitat, impulsaren com tampoc avançaren la depuradora necessària per urbanitzar-lo.

Actualment el govern municipal de Compromís gestiona amb la Generalitat actual una depuradora, que té en fase de redacció del projecte, i que es necessària per a urbanitzar el sector.

Ací teniu una explicació més extensa i completa