L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

divendres, 24 de març del 2017

De 3.400 milions que havia d'invertir el govern de Madrid, només n'ha invertit 6’5 milions


El conveni de rodalies signat per la Generalitat amb el govern d'Espanya en el 2010 amb el nom de "Pla d'Infraestructures de Rodalies" per al País Valencià preveia una inversió del govern estatal de 3.400 milions d'euros.

Les previsions prompte es van convertir en paper mullat amb l'arribada de Mariano Rajoy al govern d'Espanya el  2011 (¿Us recorda alguna cosa del projecte del Vaca?). Així durant el seu mandat i les retallades en inversions fetes als valencians, les inversions en rodalies han sigut 6’5 milions, el 0,44% del total invertit a Espanya, segons un informe elaborat per la Càmera de Contractistes de la Comunitat Valenciana.

La Generalitat reclama en la província de València, les demandes vigents afecten a la C-1 amb el desdoblament Cullera-Gandia; la C-2 amb el restabliment del servei de rodalies Xàtiva-Moixent. En la C-3 la duplicació i electrificació de via en el tram València-Bunyol i en la C-6, València-Castelló, la petició és l'extensió dels serveis de rodalies a Vinaròs i de forma immediata a Benicàssim.

A Alacant es demana la prolongació del servei en el corredor del Vinalopó i que els combois arriben a Elda i Villena, amb ampliació de servei a 190.000 persones. També la modernització de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva, sobre la qual existeix un conveni específic entre el ministeri i la Generalitat signat en 2009 que no ha tingut cap desenvolupament.