L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 30 de març del 2017

La Unió demana més recursos i mitjans per evitar robatoris en els camps




El Secretari General de la Unió, Ramón Mampel, ha demanat al Ministeri de l'Interior, com a responsable dels cossos i forces de seguretat, majors recursos i  mitjans per lluitar contra els robatoris en el camp i així que la xifra de delictes comesos en les explotacions es reduesca de forma considerable. També ha remarcat que la creació del Grup ROCA de la Guàrdia Civil va ser un encert però assenyala que treballen amb escassos recursos i açò repercuteix sobre els agricultors i ramaders.


La Unió posa de manifest el baix percentatge d'esclariment dels casos conforme a les dades facilitades pel Ministeri de l'Interior. Només 670 successos es van esclarir en tota la Comunitat Valenciana de 3.013 fets coneguts, xifra que suposa el 20% dels robatoris en el camp espanyol. La província de València, amb 2.088 robatoris, va ser en 2016 la província amb més robatoris en el camp, un 14% del total, duplicant a la següent província, Almeria, que va comptabilitzar 1.014.

Interior comptabilitza en l’estadística els fets computats de delictes i faltes de furts, furts a l'interior dels vehicles, robatoris amb força, robatoris amb força a l'interior dels vehicles i robatoris amb violència i intimidació, comesos en explotacions agrícoles i ramaderes.

La Unió considera que molts fets no són denunciats pel descoratjament i la poca confiança dels productors en la resolució dels delictes, encara que aquesta organització agrària insta sempre als afectats a presentar denúncia. També reitera la necessitat de facilitar la denúncia per mitjans telemàtics sense necessitat de personar-se en comissaria i agilitar els tràmits burocràtics.