L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 9 de març del 2017

El poble s'embruta ell tot sol o som nosaltres qui l'embrutem?


Sico Fons en un article publicat a "Punt de Vista" reflexionava sobre l'incivisme de la gent que embruta el poble i després culpa als empleats de la neteja si hi ha algun carrer o punt del poble brut. I potser fa nomes unes hores que estaven netejant.

Eixa situació va ser comentari al passat plenari quan, sense vindre a compte,  el PP afirmava que Tavernes estava brut. La resposta que els va donar l'alcalde Jordi Joan va ser en forma de pregunta: ¿Està brut el poble o embrutem el poble?. Dos conceptes molt diferents perquè, com deia l'alcalde, el poble no s'embruta a si mateix sinó que hi ha un conjunt de ciutadans que fan de l'incivisme bandera i motiu de les seues actuacions.

Avui hem rebut unes fotos d'un ciutadà. Són les que publiquem. Hi ha gent que creu que en deixar al costat del contenidor papers i trastos,  arreu i fora de l'horari marcat, ja ha complit. No volen comprendre que els papers s'envolen, o els trastos pel motiu que siga s'escampen i  fan la impressió de brutícia. I no és el carrer qui embruta, són els ciutadans.


Però el que ens ha deixat de pedra són les paraules que diu el nostre lector: "els xiquets omplien de xocolate el banquet i les mares al costat veient-ho i sense obrir la boca ni actuar".  És el banquet que podeu vore en la fotografia de dalt

I no és només és el xocolate: són els embolcalls de l'esmorzar o del berenar, les bosses de plàstic o les corfes de pipes, els papers de les llepolies... tantes i tantes coses que es tiren al terra quan a 2 metres tenen una paperera. I això tots ho hem vist.  Alguns són així. I després diuen: és que el poble està brut!

I acabem amb les paraules de l'alcalde: El poble s'embruta a ell mateix o som nosaltres qui amb la poca cura que posem l'embrutem?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La meua pregunta es a qui li corresponga: no pillen mai a ningú.

Anònim ha dit...

Si la policia sols està per a exigir drets laborals i fer política en vers de fer la seua feina (a no ser que siga algo dels falleros, que llavors et trauen la porra si fa falta) és normal, doncs, que els incívics (que al poble hi han més que tarongers als horts) campen al seu gust per ahí. Aparcant mal, embrutant el poble, destrosant mobiliari, etc...