L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 23 de març del 2017

Confirmat: els valencians fora dels grans pactes d'Estat per aprovar els pressupostos 2017


El govern de Rajoy, segons ha dit el ministre d'Hisenda, donarà llum verda als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2017 en el Consell de Ministres del 31 de març. El PP es recolzara amb el PNV, les forces canàries i la ja sabuda complicitat de Ciudadanos per sumar 176 vots necessaris i aprovar els pressupostos sense el PSOE.

No li cal a Rajoy els 4 diputats de Compromís, de fet ni l'ha cridat per negociar. Cosa diferent seria si en foren 12 o 14. Una vegada més, adéu a les reivindicacions valencianes i la culpa és nostra, per no recolzar com cal les opcions d'obediència única valenciana. I així passa des del 1979, amb la democràcia.


Una diferència notable amb altres autonomies. El president del PNV, Andoni Ortuzar, estava content de l'acord entre els Governs central i basc perquè desbloqueja el projecte de la Variant Sud Ferroviària basca i deia que la negociació dels PGE farà que  Euskadi guanye "en futur i competitivitat". A més demanarà "coses contants i sonants en projectes" a canvi de facilitar els PGE al Govern de Mariano Rajoy.

Igual que a Canàries. Tindra el suport de Coalició Canària, el Ciudadanos garantit per Albert Rivera i el del PNV, en total 175 escons. El 176 vindra de Nova Canàries, un diputat, que es varen presentar en coalició amb el PSOE però estan al Grup Mixt. El seu diputat Quevedo donarà suport als PGE si tenen en compte l’agenda canària, o siga, a canvi d'inversions i millores en Canàries.

I de l'agenda valenciana què?

Doncs res de res. Cal dir adéu a les reivindicacions valencianes i més quan se sap que Rajoy prepara una ofensiva d'inversions per a Catalunya i així llevar-li força al procés independentista. Un paquet d'infraestructures que serà presentat per Rajoy la setmana vinent a Barcelona davant empresaris i societat civil.

I el president oferirà inversions en infraestructures, entre elles les del Corredor Mediterrani a Catalunya, i això vol dir que les inversions al territori valencià quedaran fora dels compromisos del govern de Rajoy amb les diferents autonomies derivats del "negoci" de vots necessaris per al PGE.

Tornem a pagar la falta de suport que donem als partits d'obediència estricta valenciana. Això si, a través del PP, PSOE i Ciudadanos seguim ofrenant noves glòries a Espanya. I així ens va des del 1979...  en el furgó de cua d'inversions  i enviant més diners a Madrid dels que rebem, a pesar que estem molt per davall de la mitjana en la renta per capità espanyola.