L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

diumenge, 11 de maig del 2014

VIDES EXEMPLARS: Juan Cotino, el massover de Les Corts Valencianes.



Cotino, el massover de Les Corts Valencianes
L'expulsió de la diputada Mònica Oltra, de Compromís, de les Corts valencianes ens demostra com el president Juan Cotino, exdirector general de la Policia d'Aznar, utilitza arbitràriament el seu càrrec i en benefici del seu partit, el PP, talment con el seu mas (en castellà: cortijo) particular. Van ser els diputats del seu partit qui van iniciar durant el debat del passat dijous una sèrie de retrets personals i crits cap als diputats de Compromís, però quan Juan Cotino va decidir que havia arribat el moment d'acabar amb l'escàndol, solament va cridar a l'ordre a Mònica Oltra.
 
L'arbitrarietat de Cotino no és cap sorpresa: mai el president ha cridat l'atenció als diputats populars malgrat les constants eixides de to en la seua bancada. No obstant açò, Cotino va decidir expulsar a Oltra, i la diputada es va negar -"vostè no té legitimitat" li va dir al president- i tot acabava amb la suspensió del ple i l'obertura d'un procés que pot acabar amb la seua expulsió dels Corts durant un mes.


Mònica Oltra pot ser la primera diputada sancionada temporalment d'un hemicicle on durant mesos han conviscut més d'una desena d'imputats del PP en casos de corrupció i on diputats com Francisco Camps i l'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, no exerceixen la seua funció durant setmanes de manera injustificada i no reben amonestació alguna.


No és la primera expulsió de Cotino en els últims tres anys i sempre fent un ús discrecional de la càmera. El febrer del 2012 va expulsar a la diputada de Compromís per lluir una samarreta on es podia llegir "No ens falta pa. Ens sobren xoriços" . Cinc mesos després era expulsada la seua companya, Mireia Mollà, per considerar que havia insultat a un conseller popular en dir-li que era "un mentider" i no retractar-se. Fa uns mesos el vicepresident volvia a expulsar a Mollà per citar el cas Brugal en una pregunta a una altra consellera. 

 Els membres de la Plataforma per la Discapacitat, que denunciaven els impagaments als centres de dia, la depenent Elvira Murcia, encadenada davant la Generalitat per l'incompliment de la Llei pel Consell; o els representants de treballadors de RTVV van ser també expulsats de la tribuna dels Corts per Cotino. Les expulsions a les diputades de Compromís suposen un cas especial i hi ha veus que assenyalen que el president, actua al servei dels interessos del PP.

L'incident del dijous va servir també per a recordar que Cotino se n’ha eixit de mare sense cap càstig quan, en resposta a una crítica, li va dir a Mònica Oltra i en referència al seu pare que "possiblement no el coneixia ", una bonica manera de dir-li “filla de puta” a la diputada de Compromís.
 
Un home de Camps
Juan Cotino és un dels personatges més foscos de l'escena política estatal. Va iniciar el primer càrrec amb Rita Barberá, que en 1991 li va encarregar la regidoria de seguretat ciutadana en l'Ajuntament de València i ja va cridar l'atenció amb la seua ordre d'incloure en les fitxes policials la informació de la raça i l'orientació sexual dels fitxats. Una decisió polèmica que “va ser premiada” per José María Aznar amb la direcció de la Policia Nacional.
 
A Madrid va estar des de 1996 fins a setembre de 2002 compartint vivenda durant tres anys amb Francisco Camps, regidor de la primera alcaldia de Rita Barberá i vicepresident del Congrés dels Diputats, que el va cridar per a formar part del Consell, després de ser Delegat del Govern en el País Valencià. Des d’aleshores ha estat conseller d'Agricultura, Pesca i Alimentació; Benestar Social i de Medi ambient, Aigua i Urbanisme fins a 2011.


Cotino s'ha convertit també en personatge –per ara - secundari d'algunes de les trames de presumpta corrupció que esguiten al PP valencià i estatal. El passat 17 de gener va ser interrogat pel jutge Pablo Ruz per una donació de 200.000 euros al PP que, segons la suposada comptabilitat B de Bárcenas hauria realitzat en nom de la constructora del seu nebot. I més d'un testimoni de la trama Gürtel, i respecte al escàndol de la visita del Papa a València en 2007, han situat a Cotino en l'epicentre del saqueig. Per ara no ha estat imputat en cap de les dues causes.
 
També els familiars de les víctimes del metre de 2007 asseguren que Cotino va ser l'enviat del govern Camps per a tractar de comprar el seu silenci a canvi d'algun càrrec públic. Peró segueix essent president de Les Corts Valencianes, i a tots els fets esmentats es referia Oltra quan els indicava “vostè no té legitimitat”

Basat en "Publico"

-