L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 30 de maig del 2014

La reforma de la Llei de Parcs Naturals del PP obri la porta a urbanitzacions i altres usos que posen en perill els espais naturals


El diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, va denunciar ahir que la reforma de la Llei de Parcs Naturals que vol aprovar el PP “és una nova recentralització, és un atac directe a les autonomies, a les quals lleva competències en els seus parcs naturals". Però el pitjor de tot, segons Compromís es que "obri la porta a altres usos en els espais naturals protegits, uns usos que podrien posar en perill llocs de gran riquesa ecològica i que ens pertanyen a tots i totes”.

Compromis denunciava en el Congrés de Diputat que el govern de Rajoy deixa la porta oberta a l’explotació comercial dels parcs naturals, uns parcs que han costat d’aconseguir, i només han de servir per a la protecció de la naturalesa i la divulgació dels seus valors.

Joan Baldoví ha censurat la reforma de la llei, perquè “trenca un ampli consens i es fa perquè sí, a les braves, sense parlar amb les organitzacions mediambientals ni amb les comunitats autònomes". També ha recordat que la gestió dels parcs naturals és un assumpte de les autonomies i hi ha sentències en eixe sentit, d'ací que el Consell d’Estat haja adverteix d’una possible inconstitucionalitat per la invasió de competències però el PP com si sentira ploure.

Amb aquesta nova llei, i si no hi ha recursos, el PP facilita la construcció de urbanitzacions i edificacions en parcs naturals, com també l’organització de caceres amb finalitats comercials o pràctiques de navegació i vol amb finalitats turístiques, sense importar-li si posa en perill l’ecosistema. "Rebaixen la protecció i ho fan d’una manera ràpida, perquè no s’assabente la ciutadania i per a poder beneficiar a algunes persones a les quals el PP els deurà algun tipus de favor, de no ser així, no s’entén la modificació feta” concloïa Baldovi la seua intervenció.
-