L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 20 de maig del 2014

Compromís censura que el Consell del PP gaste diners públics en enquestes per a ús partidista

Compromís considera demostrat que el PP utilitza les enquestes pagades amb diners públics per a fer campanya partidista amb arguments falsos mentre continua sense facilitar els estudis complets a la ciutadania, tal com ha demanat Compromís en reiterades ocasions. Una sentència del TSJ ha dictaminat l’obligació del Consell a facilitar estos estudis a la coalició.

Compromís afirma que “les enquestes pagades amb diners públics han de ser públiques de forma completa. El dia 16 de maig el Consell va presentar un estudi de forma parcial i sense facilitar les dades completes. A més, la redacció d’algunes preguntes demostra que el Consell del PP està utilitzant-les per fer campanya amb arguments manipulats, com que el retorn de RTV només serà possible amb una pujada d’impostos, quan això és totalment fals”.
 
El govern valencià del PP s'ha gastat des del 2010 sobre 663.000 euros en enquestes secretes. Compromís ha dit que queda ha demostrat que el model del Partit Popular és el d’utilitzar les enquestes pagades per la ciutadania per a benefici propi, en lloc d’utilitzar eixos recursos en coordinació amb les universitats valencianes per a fer estudis que realment ajuden a millorar les polítiques públiques, i a generar coneixement sobre la realitat dels valencians.

Actualment es troba en tramitació parlamentària una Proposició de Llei de Compromís per tal que les enquestes pagades amb diners públics estiguen disponibles de forma completa i es realitzen amb la participació del món acadèmic.
-