L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 15 de maig del 2014

ELECCIONS EUROPEES: Una enquesta de "el diario.es" atorga un eurodiputat a "Primavera Europea"

Infografia que publica eldiario.es
 “Primavera Europea” obtindrà un diputat al parlament europeu segons l’enquesta que publica el diari digital “eldiario.es” i que va ser realitzada la setmana passada. La coalició “Primavera Europea” liderada per Compromís obtindria el 2’5% dels vots a nivell estatal i això permetria que un diputat valencià i d’obediència valenciana ocuparà per primera vegada un escó al parlament europeu per defensar els interessos dels valencians.

L'abstenció s'encebarà amb PP i PSOE en les eleccions europees, segons l'escenari de l'enquesta de Celeste-TEL para eldiario.es. El sondeig registra una caiguda històrica en la participació, que se situarà en el 39,9%, un nivell desconegut en democràcia. Quasi 22 milions d'espanyols s'abstindrien (60,1%). Populars i socialistes passarien el filtre de les urnes amb nivells de vot per sota dels cinc milions per a cadascun.

El Partit Popular, segons l'enquesta, patiria una caiguda d'11 punts pel que fa a les eleccions de 2009, en descendir del 42,7% dels vots a una previsió del 31,7% i passaria de 24 escons a entre 19 i 20. El PSOE retrocediria 8,5 punts pel que fa a 2009 i passaria del 39,3% dels vots a un discret 30,8% amb el que bajaria de 22 escons a entre 18 i 19.

En teoria, la summa PP-PSOE tindria una reducció d'electors de 3.947.228, la qual cosa representaria un 30,8% de la seua massa electoral, o siga, un de cada tres vots que el bipartidisme PPSOE va rebre en 2009 es esfumaria dirigits majorment a l'abstenció.

Els partits que creixerien són IU, de 2 a 6 escons i la UPyD obtindria entre 3 i 4 escons i despues apareixen amb un diputat “Primavera Europea” i la resta de formacions.
-