L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 18 de maig del 2014

ELECCIONS EUROPEES: Una enquesta de Metroscopia per EL PAÍS, indica que “Primavera Europea”, formació que lidera Compromís, està en condicions d’aconseguir un diputat al parlament europeu.

Gràfica que publica"El País"

“Primavera Europea” i “Compromís” aconseguirien per tant la fita històrica de col·locar per primera vegada un diputat d’obediència estricta valenciana en la màxima institució europea que bona falta ens fa per defensar problemes tan nostres i greus com és la taronja i l’agricultura de regadiu, i que ni el PP ni el PSOE han fet mai per molt que diguen: ans el contrari, ha servit com a moneda de canvi per a la pesca d’altres comunitats i els conreus de secà. 

Una cosa que deixa també entrevore el sondeig, i tots els demès, és que només entre el 40% i el 43% votaran en aquestes eleccions, així com la gran davallada del PP i PSOE que perdran molts vots respecte a passades eleccions i que deixen clar que, cada dia, els ciutadans estan més farts del bipartidisme i com en la pràctica els dos partits quan a polítiques fetes, sobre tot en Europa, són la mateixa cosa per molt que s’entesten en dir el contrari, i han fet una política a favor dels bancs i en contra de les persones. 

L’aliança que hi ha ara en Europa, una aliança totalment antisocial entre els conservadors (PP) i els socialdemócrates (socialistes) que no només governen junts la Comissió Europea sinó que ho fan també en el govern de 10 països, entre ells Alemnaya i Grècia, estan votant junts en el 73% de les propostes del Parlament Europeu. 

El bipartisme conservador-socialdemocrata ha reforçat a Europa el pacte fiscal, l’estabilitat pressupostària, el paper del Banc Europeu, la missió i funcions de la troika amb tot el que ha suposat de retalls als treballadors... El govern de Zapatero ho va començar i el de Rajoy ho ha continuat en forma d’agressions als treballadors amb reforma laboral i pensions, retalls de sous i pensions, retall de serveis públics. Eixe es el panorama en el qual ens ha clavat el bipartidisme del PPSOE. 

I el descontent dels ciutadans ells el saben. I ja comencen les propostes dels seus liders de fer un gran pacte de govern PP-PSOE front al panorama que cada dia el tenen pitjor per als seus interessos i que es nota en les enquestes, on els partits i coalicions que ells dius despectivament “minoritaris” van aconseguint més força. 

Per això, ara més que mai cal fer nostres les paraules de Lluís Llach i “cal que nasquen flors a cada instant”. Ara és primavera, és el moment de dur la primavera, la nostra “Primavera Europea” al Parlament Europeu perquè els valencians i valencianes tinguem veu.