L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 13 de maig del 2014

Una més del govern valencià: Paguen a les promotores de VPO, però no les ajudes a les families


La Conselleria d'Hisenda transferirà 4,3 milions d'euros per a abonar a quatre promotores les ajudes a l'habitatge protegit en règim d'arrendament pendents de pagar dins del Pla d'Habitatge 2005-2008. I com no, les 50.000 famílies que esperen cobrar les mateixes ajudes, des de 2009 (fins i tot alguna des de 2007) per valor de 240 milions d'euros, hauran d'esperar. El pagament als promotors defineix clarament quines són les prioritats del Consell del PP, molt lluny dels interessos de les famílies que esperen i esperen.

Unes mil famílies han rebut aquests anys els anticipats bancàris amb càrrec als plans d'habitatge, per un import de 8,4 milions d'euros i es va habilitar un milió d'euros per a afectats pels impagaments en situació d'extrema vulnerabilitat, però només s'ha utilitzat la meitat d'aquesta última partida.

Compromís, que ha denunciat la situació de falta de pagament en moltes ocasions a les Corts Valencianes,  ha criticat les transferències de capital per a destinar-ho a pagar les ajudes als promotors i remarca que la decisió "evidencia una vegada més que la prioritat del govern del PP no són les persones. Retrau 4,3 milions d'euros que estaven destinats a priori al Pla d'Habitatge, del que es poden beneficiar tots els ciutadans, per a subvencionar unes empreses promotores molt concretes".

Compromís afirma que "no és de rebut que el Consell mantinga un deute astronòmic durant tants anys amb els beneficiaris de les ajudes a l'habitatge excusant-se en què no tenen disponibilitat pressupostària per a fer front a aquests pagaments i ara traguen diners d'on siga per a pagar a les empreses promotores".

El cap de llista de Primavera Europea, Jordi Sebastià i el diputat a les Corts Valencianes, Fran Ferri, s’han reunit amb la Plataforma d’afectats pels impagaments a les vivendes de VPO a les dependències del grup parlamentari a Les Corts y els ha confirmat que traslladarà al Comitè de Peticions de la Unió Europea les demandes de la Plataforma d’afectats pels impagaments de l’Habitatge. Compromís ha indicat a la plataforma que estudiaran les sentències favorables per a demanar responsabilitats polítiques a la Conselleria.

La Plataforma d’afectats pels impagaments del govern valencià ha qualificat de “barbaritat i animalada” l’abonament de 4,3 milions a quatre promotores mentre les famílies es queden sense les ajudes.
-