L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 18 de maig del 2014

La SIUM descobreix sengles plaques commemoratives amb el nom oficial de l'Escola "Mestre Arnau" i a l'Auditori recordant la seua inauguració en 1995.



 
La Societat Instructiva Unió Musical (SIUM) de Tavernes ha efectuat avui una jornada dedicada al soci que ha servit alhora per a retre un homenatge al “mestre”, a Eduardo Arnau Moreno, amb el descobriment d’una placa amb el nom oficial de l’escola que té dedicada a la plaça del Prado. 

I que també ha servit per retre, de manera indirecta i com era de justícia, un reconeixement al expresident Juan José Sala que deixa la presidència després d’anys de dedicació i on la societat ha superat metes difícils i ha tingut grans èxits, tant musicals en els certàmens de Valencia en la Secció d’Honor, com en fet d’haver aconseguit una seu social amb un excel·lent auditori i la mateixa Escola de Música. A l’Auditori de la societat, s’ha descobert també una placa commemorativa de la inauguració de l’edifici, que va tindre lloc l’any 1995. 
 

Els actes han començat a les 11 del matí, amb una concentració a la seu de l’entitat en el Carrer de l’Escorxador, per fer després la Banda Simfònica una cercavila fins l’Escola de Música per descobrir la placa en l’escola que du el nom del mestre. 

Eduardo Arnau ha dit unes paraules on ha vingut a expressar que l’Escola de Música és una consecució d’ara, però un desig de temps, i s’ha referit a que de fa anys, molts anys i quasi des del moment que la banda va prendre entitat allà en el segle passat, va haver el desig i també la promesa des de l’Ajuntament de facilitar el local per a escola. Tot això, tota eixa història d’anhels i il·lusions indicava el mestre que ho tenia estudiat, en papers, i que volia contar-ho a tots, però que no era ara el moment més adient i per tant ho emplaçava per a un acte posterior. 
 

La Banda Simfònica ha ofert un concert extraordinari amb un programa que tenia com a primera part “Las Arenas”, pasdoble de M. Morales, “El tambor de granaderos” de Chapí i “La gran fantasia espanyola” de Villa. 

La segona part s’iniciava amb “Mazarrota”, el pasdoble que el mestre Miguel Villar va dedicar a Daniel Marrazzota (q.e.p.d) i que ha tingut un moment molt emocionant qual la seua filla Alícia ha fet lliurament de la partitura original de la peça a la Societat Musical. Després hem gaudit de l’audició de “Viktor’s Tale” de J. Williams, amb un solista extraordinari, el clarinetista Àlex Escrivà Grau, per acabar amb “El fantasma de l’Opera” de A. Lloyd Weber. Totes les peces dirigides pel director titular Carlos Revert. 

Els actes amb comptat amb la presència del consistori municipal.
-