L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 29 de maig del 2014

La Fiscalia de València incoa diligències de recerca penal arran de les denúncies de "enchufismo" presentades per Compromís.

Compromís temps arrere va denunciar en la premsa que la meitat dels contractats en oficines de Generalitat Joves estan vinculats al PP a través del programa Emprenjove de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). Aquest programa havia d'assessorar a joves emprenedors, però segons la denuncia de Compromís era una martingala per "enchufar" gent afí del PP.

Segons Compromís, el "modus operandi" utilitzat per la Generalitat ha consistit a "utilitzar una empresa pantalla, Atles Serveis Empresarials" a qui va adjudicar un contracte per un import total de 987.783,50 euros per a "contractar a membres del PP" per un període de dos anys. D'aquest forma, el Consell evita haver de realitzar un concurs públic, així com l'obligació de publicar la llista de beneficiaris en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV).

Arran de l'acusació de Compromís, es va presentar una denúncia a fiscalia per la possible comissió de diversos delictes, des de la prevaricació al tràfic d'influències o suborn.

La denuncia al fiscal considera que cal investigar com els va arribar la informació als candidats-contractats, si va anar a través d'una oferta d'un Servei Públic d'Ocupació, l'INEM, o va ser l'empresa Atles la que va realitzar la selecció. En aquest segon cas es demana s'investigue quan i com es va produir la selecció, si es va publicar en algun diari d'àmplia difusió. Això seria determinant per demostrar "enchufismo" en tota l'actuació.
-