L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 24 de maig del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: A les eleccions d'avui diumenge, volem que florisca la primavera a Europa (Actualitzat)


S’està parlant molt aquests dies i s'hi planteja si el sistema polític que gaudim a Espanya és un frau. I es recorda, com argument, que el seu origen està en un sistema heretat d’un dictador i en una constitució que podria ser il·legítima des del moment en què va naixer sota la pressió de l'estament militar. No ho diguem nosaltres: ho ha dit algun “pare de la constitució” en recordar els missatges que rebien de l’estament militar.
 
I ara ens hem trobat en la proposta, avalada per uns quants dinosaures de la política hispana, com ara Felipe González, o la mateixa Rita Barbera més a nivell casolà, d'arribar a un pacte de govern entre PP i PSOE.

I això ens fa reflexionar sobre el fet que el sistema va ser creat, no perquè el poble exercirà el poder, sinó per donar garantia a una alternança de partits, en la línia conservador-liberals, seguint el model que vam tindre en altres temps en la història d’Espanya. Així les lleis electorals beneficien els partits grans, han imposat barreres com les del 5% per impedir que els menuts aixequen el cap i fan ús i abús dels mitjans de comunicació, de manera que la situació de fa 5 anys, és la que ha manat ara a l’hora de repartir espais electorals, de manera que molts partits i coalicions es queden fora perquè entre uns quants tenen el 90% del total. ¡Visca la democràcia!

I així s'ha creat el bipartidisme (si es que hem de considerar que PP i PSOE són dos partits diferents, que el poble cada dia ho dubte més ) i el bipartidisme dura i dura i ja portem 30 anys. I ara que veuen que tot pot acabar, quan veuen quant farta està la gent dels sistema que han creat, la resposta no es regenerar-se sinó que sorgeix la voluntat del gran pacte PP-PSOE a imatge i semblança com ja estan fent a Europa on en el seu parlament més del 70% de les resolucions són pactades i votades pels dos partits.

I als fets ens remetem. Ací al nostre parlament tenim actuacions de govern que són totalment indiferenciades i algunes, i ben grossos, fetes conjuntament, agafadets de la mà, amb “estiuetat”, pels dos partits, el PP i PSOE, com va ser el canvi de la Constitució per beneficiar la banca en contra de les persones. 


 I així ens ha anat: els dos grans partits fan una política econòmica pràcticament idèntica quan a tractaments dels treballadors, sous, pensions, IVA, impostos beneficiant les grans rendes, etc... I és demostrable que la banca sempre ha tret més beneficis quan ha governat el partit teoricament més a l’esquerra dels dos. Que li anem a fer! No ho diguem nosaltres: ho diuen els números i els balanços de beneficis de la banca.

Ara, si el que proposen de pacte PP-PSOE es duu a cap, si els dos grans partits pacten els futurs governs amb l’excusa d’una crisi que ells han creat i que no pensem que els creadors siguen els solucionadors, ens trobaríem davant una gran estafa democràtica. I ho havien de dir clar. Però no ho fan.

Nosaltres ho tenim clar. Nosaltres no som d'eixe món i el diumenge, a la primavera. Votarem primavera, perquè òmpliga de flors i colors una Europa que fins ara ha estat bicolor i amb la ment i els interessos en beneficiar la banca, mai a les persones. Votarem primavera a Europa perquè volem hi haja opcions nostres, de casa, les que defensen els interessos dels valencians i valencianes, de la nostra gent, de la nostra agricultura, el nostre comerç, la nostra industria.... en concret i resum, volem una “primavera Europea”, per a tots i totes, i estem en la nostra mà aconseguir-ho.

-