L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 24 de maig del 2014

Les polítiques en sanitat del PP fan que baixem del 7 al 16 en dos anys a nivell mundial


Espanya ha passat només en un any del lloc que fa 10 del món en la proporció de metges per cada 10.000 habitants a estar el que fa 16, segons l'Atles de la Sanitat Mundial que ha fet públic l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Però és que hi ha més: Espanya en dos anys, i accelerat per les polítiques que està duent a cap el govern del PP de Rajoy, ha passat del lloc 7 a l’actual 16. Açò es deu a que ha caigut el nombre de facultatius en relació amb la població (de 39,6 per 10.000 habitants a 37) i que altres països com Qatar, Lituània, Alemanya, Bulgària i Bielorússia han avançat a Espanya en aquesta classificació.

Una cosa cal saber: La manera que té l'OMS d'elaborar aquest estudi on no pren la dada d'un any, sinó la mitjana dels últims vuit. És a dir, en l'atles del 2014 es dóna una mitjana de les dades entre 2006 i 2013; en el de 2013, de les xifres entre 2005 i 2012 i així successivament. Aquesta manera de presentar les dades acumulades evita que hi haja variacions brusques interanuals per motius extraordinaris i serveix per a mesurar millor una tendència.

Però està clar que amb aquesta anàlisi, els atles dels pròxims anys serà de descens encara major perquè els efectes de les retallades ara están “emmascarats” per molts any bons anteriors.

I no són els únics indicadors que es baixa la qualitat de la sanitat. També ho fa en els d’infermeres, hospitals i llits hospitalaris. Per exemple, en la proporció de personal d'infermeria, Espanya està en el lloc 49 del món.