L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimecres, 14 de maig del 2014

Compromís ha exigit a Fabra que es plante davant del Ministeri d’Hisenda que vol més retallades dels serveis públics valencians i que reclame els 13.500 milions d’euros del deute històric que l’Estat manté amb els valencians.


El Govern de Rajoy ha actualitzat el seu programa d'estabilitat pressupostària 2014-2017 i s’ha abaixat el propi objectiu de dèficit. Una mesura que no l’aplica a les comunitats autònomes, i el govern valencià es vorà obligat a realitzar noves retallades als valencians i valencianes.

El síndic i portaveu Enric Morera ha denunciat que el ministre d'Hisenda, Montoro, ha ajornat “sine die” el nou finançament autonòmic. Els estudis econòmics diuen que l'economia valenciana creixerà menys que la mitjana espanyola, no es crearà nova ocupació i que les noves retallades exigides pel govern de Rajoy generaran més empobriment.

Compromís afirma que l'endeutament de la Generalitat no para de créixer i ni Rajoy ni el PP vol reconéixer el deute històric als valencians, però a Extremadura ho fan i Monago presumeix de cobrar 430 milions d’un deute que el Govern de Madrid nega als valencians.

Morera ha advertit al President Fabra que si la Generalitat no rep més recursos financers i no s’abonen els 13.500 milions d'euros del deute històric, els valencians “serem ciutadans de segona, tindrem uns serveis públics inferiors a la resta de l’Estat i no hi haurà diners per a reorientar l'activitat econòmica a sectors amb més possibilitats de creixement i generar ocupació”.
-