L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

diumenge, 1 de setembre del 2013

ARTICLE D'OPINIO: 11.000 milions d'euros


Ja són moltes les veus que diuen que la Generalitat Valenciana, amb els ingressos actuals, no pot fer front a la situació estricta de passar casa com fins ara, és a dir, malament. Del deute, ni parlem: és impossible pagar-lo, fins i tot fent ús de la reduïda fiscalitat que la Generalitat pot utilitzar, ni tampoc pujant més els impostos.

Tant fa que la renda del poble valencià siga entre uns 260 o uns 400 euros inferior a la d'altres comunitats autònomes. Al cap i a la fi, a tragar, una cosa que els valencians i valencianes fem de meravella. En fi, sarcasmes a banda, ja fa temps que Enric Morera parla d'11.000 milions d'euros en concepte de deute històric recent. Ara José Vicente González de la CEV, reclama que ens condonen 11.000 milions d'euros pel mal finançament que arrosseguem els últims anys.

No hi ha cap dubte que el finançament serà un tema estrela en la política valenciana i espanyola immediata. Fins on pot arribar la solidaritat, quan no pots mantenir la teua sanitat, la teua educació ni els teus serveis socials dignament?. Això sense parlar de pagar les factures d'anys anteriors i tantes altres coses.

Quin paper jugaran els partits d'ací dirigits des de Madrid, o Compromís? Fins on estaran disposats a arribar, si finalment s'arriba a un acord en el Consell de Política Fiscal i Financera i, com em tem, no eixim molt bé parats?

De moment, tant els de el PP d'ara, com els de el PSOE d'abans, han tragat el que no està escrit, i així li va a la Generalitat, és a dir al poble valencià, gràcies a la tradicional actitud de submissió que caracteritza la nostra societat civil. D'açò, depèn el nostre futur. Si no hi ha una política valenciana que plante cara a la situació, seguirà passant el de sempre. I perquè no succeïsca açò es necessiten polítics i polítiques valencianes, que prevalguen els interessos d'un poble, el seu, per sobre dels d'un partit.

Prompte ho sabrem.

Pere Mayor
President de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco 
-


1 comentari:

Anònim ha dit...

No crec que mai cobrem el deute. però tirem li collons, que s'acabe la sangria per lo menos!