L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.105
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.940

dimecres, 11 de setembre del 2013

L’ESTAT DE LA QUESTIÓ: Els polítics locals i els sous(II). El govern de Jordi Joan porta estalviats en dos anys i mig 181.438 euros en sous dels polítics. El cost del govern actual és el 64% del cost que tenia el PP en la passada legislatura.




El cost total (sou brut + SS) del govern de Jordi Joan fins el moment actual de la legislatura (mig any 2011, 2012 i 2013) és de 321.462 euros. El cost del govern de Manolo Vidal al mateix moment legislatiu (mig any 2007, 2008 i 2009) va ser de 502.900 euros. (vore quadres). 

Tavernes ha estalviat 181.438 euros (30 milions de pessetes) gràcies a les mesures del govern actual. El cost del govern  és molt menor que el d’anteriors legislatures: el govern de Jordi Joan costa el 64% del PP. O si voleu, Tavernes s’ha estalvia el 34% respecte al govern de Manolo Vidal. Xifres són xifres i no admeten disputes.

I l’estalvi serà més gran en el 2014 perquè no s’ocuparà la plaça de mitja jornada que tenia la regidora trànsfuga amb la qual cosa s’estalviarà afegits 26.000 euros, cost total (sou brut més SS) de la mitja dedicació que tindria la regidora trànsfuga.

Les valoracions ja les fareu els lectors. Mentre el partit en l’oposició i la regidora trànsfuga entossudits a que es rebaixen despeses, mesura que s’està fent des del primer dia. Demanen el contrari del que ells feien: Cada any l’augment dels costos dels polítics va ser la norma del PP. Fins i tot, en el 2009 en plena crisi va incrementar els costos del govern. Mireu el quadre. I se l’abaixaren el 2010 els obliga el retall i congelació de Zapatero, no per voluntat pròpia.

Ara, parlen de estalviar, però amaguen que s’està fent. I no diuen la veritat al poble, no diuen que el govern actual porta estalviats 181.438 euros en dos anys i mig. Simplement volen fer mal.

La seua proposta és populista i demagògica, i el que és més greu, feta des del rancor, l’odi i la malícia per no haver accedit el Manolo Vidal a l’alcaldia després de la fallida moció de censura. Així reconeixen i valoren el treball de sanejament econòmic fet pel govern municipal a la situació de fallida econòmica que deixaren. 

I després vénen les conseqüències: amb ressentits es molt difícil treballar. I ho paga Tavernes. Manolo Vidal està fent que amb el PP ni es puga parlar ni arribar a acords. 

¿La política de Manolo Vidal la recolza tot el grup popular?

És la pregunta clau: ¿Tot el grup popular recolza la política de terra cremada de Manolo Vidal en la política local? Embolica el pati polític amb la proposta d’un ple extraordinari sense trellat i en vacances, i en la sessió s’amaga, desapareix i és incapaç de defensar les propostes i usa un regidor perquè li traga les castanyes del foc. ¿Tot el grup municipal popular està d’acord? 

Igual es la tàctica que emplearà perquè possibles rivals a encapçalar la llista del PP s’estavellen i traure-se’ls de competidors. Ho ha fet amb el Sr. Salvador Ferrando en el plenari extraordinari. L’envià a que es cremara, políticament parlant, a que quedara en mal lloc perquè el grup no anava a aportar res al debat, ni a concretar objectius per a la proposta de la qual eren autors. Ja ho vam explicar en parlar del plenari. El Sr. Ferrando, com a persona i regidor, no es mereixia el tracte de posar-lo als peus dels cavalls, de fer-li passar un calvari de balbucejos i dubte en la intervenció. ¿Quin serà el pròxim? ¿Qui més fa nosa al Sr. Vidal?

Mai a Tavernes l’oposició ha tingut una postura tan negativa i d’esquena als interessos de Tavernes com la del PP ara mateix. I passa quan la crisi és pitjor i cal que tots estiren del carro. Però a Tavernes uns estiren del carro (el govern) i altres (l’oposició) posen falques a les rodes perquè no avance. I si poden entorpir la gestió de Jordi Joan, si poden paralitzar l’Ajuntament, que no es reflote, per a ells millor. Només els interessa això: carregar-se com siga a l’alcalde, pensant en el seu bé electoral. Encara que desfasen i destrossen el poble. Ja l’alçaran quan governen, diuen. 

I cada dia queden més lluny les manifestacions del Sr. Vidal de consens, diàleg, de recolzar que l’alcalde tinga dedicació exclusiva (com ell, Manolo Vidal, que en tenia i ben pagada), o dir que els polítics estiguen dignificats en el treball i en el sou... Tot això, el vent s’’ho endugué en el mateix moment que va vore la impossibilitat d’accedir a l’alcaldia. 

(Continuarà)
-
-

7 comentaris:

Anònim ha dit...

30 millons de pessetes no son moco de pavo. Alguns cobraven per arruinar al poble, i altres per a reflotar-lo. I pregunte, no els cau la cara de vergonya? Perque numeros, numeros son. No li se pot pegar mes voltes. Ara, igual van i diuen que l'alcalde cobra 70.000 euros. Total, posats a dir mentires... Estan acostumats...

Anònim ha dit...

En una època en què els polítics estan tan mal mirats, jo estic content de tindre un alcalde i un govern honest i treballador com el que tenim ací. Els opositors i la trànsfuga fan olor a podrit, a cadàver polític. Els queda no res...

Anònim ha dit...

Podries desglossar les xifres per saber el que cobra o cobrava cadascun dels polítics i equiparar períodes per comparar les xifres totals?
Com del govern actual hi ha quantitats de dos any i mig seria més lògic que els de el PP foren també dels dos primers anys i mig.
Moltes Gràcies

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensem que sense entrar en detalls personals, la cosa queda ben clara.

Pots comparar, com nosaltres hem fet, el que cada govern ha cobrat pel mig any (el govern es forma a juny) i pels dos primers anys.

Encara no s'ha acabat l'any, pero les dades del 2013 les tenim en ser tots els mesos iguals.

Tin en compter també que les dedicacions eren les mateixes globalment: 3 dedicacions totals.

Repartides en:

2 exclusives i 2 a mitja jornada en temps del PP.

2 exclusives i 2 a mitja jornada en aquest moment en el govern. (en principi de legislatura eren 1 exclusiva i 4 a mitja jornada. Total 3)

Anònim ha dit...

El cost del secretari d'alcaldia i del gabinet de premsa, que evidentment, formen part de l'aparell polític estàn inclosos també en estos calculs?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens alegra la pregunta. No els hem inclós, perquè no canvia res la cosa i a més parlàvem només dels polítics, els responsables, amb poder de prendre decisions.

De tota manera, dir-te que el balanç és a favor del governa actual.

Segons les dades que tenim, al darrer any complet(2010, els carrrecs de confiança del PP van percebre 47.535 de retribució básica i, a banda, van cobrar 3.410 euros per productivitat.

Govern actual: L'any 2012 el secretari i el cap de protocol van percebre ENTRE ELS DOS 46.661 i sense cap productivitat.

Això ja ho vam aclarir:

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2013/05/el-govern-de-jordi-joan-ha-rebaixat-un.html

Anònim ha dit...

Em fan gracia i pena al mateix temps. Cada cosa que critiquen se'ls posa en la seua contra i ells sols es deixen en evidencia... Reis, pero si la vostra gestio era una ruina!! Que pregunteu?? Si cada cosa que feeu o be era una empastra o be un negoci per als vostres amics. Hasta pa aixo son curtets de mollera!
No m'extranya que es claven amb les persones i gent proxima al govern. Es este tipo de gent que ha guanyat molt i se'ls ha acabat el xollo...