L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.019
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:32.550

dijous, 12 de setembre del 2013

Un nou èxit de la Generalitat del PP: La valenciana és l'autonomia que pitjor prestacions sanitàries ofereix



València ocupa l'últim lloc per cinqué any consecutiu i és la pitjor valorada de l'Estat pels seus serveis sanitaris. Navarra ocupa el lloc de capçalera, al costat d'Aragó, Astúries i País Basc, com a les comunitats amb millor valoració.
 
La Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública (FADSP) en el seu informe Els serveis sanitaris de les comunitats autònomes, avisa d'un "empitjorament generalitzat" en totes les autonomies a causa de l'aplicació de les retallades i resta de mesures.
 
L'associació puntua a les comunitats a partir d'un barem que compta amb 21 paràmetres sanitaris (llistats d'espera, nombre de llits i de metges per 1.000 habitants, la despesa farmacèutica, la despesa per càpita en sanitat...). La màxima nota possible és de 79 punts i la mínima de 19. El màxim de punts els aconsegueix Navarra, amb 65, mentre a València li cap el trist honor de no aconseguir ni la mitjana amb només 30 punts. Un gran èxit, negatiu, per al govern de Fabra, del PP.
 
La despesa sanitària valencià baixa per segon any dels mil euros i és de 965 euros, quan en el 2008 era d'1.134 euros. El 2009 va descendir fins als 1.125 euros per habitant; als 1.122 euros en 2010 i la major baixada es va donar en el 2011 amb 1.078 euros. L'any passat va ser de 974 euros per ciutadà. Açò implica que la Generalitat ha retallat en 828 milions les despeses sanitàries durant la crisi.
 
Les dades del FSAP ofereixen una radiografia del sistema sanitari valencià, que quasi sempre està per sota de la mitjana nacional. Així, hi ha 2,69 llits hospitalaris, 1,64 metges d'atenció especialitzada i 2,63 infermeres per cada 1.000 habitants. La despesa farmacèutica per càpita és de 240 euros i cada metge d'atenció primària atén a una mitjana d'1.453 persones i cada infermer a 1.171 ciutadans.
-