L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 23 de setembre del 2013

XXVé aniversari de Bolomor. L’Ajuntament i l’equip científic han organitzat tallers i visites guiades per als vallers i valleres.



L’Ajuntament de Tavernes i l’equip científic de Bolomor han organitzat per aquesta semana la celebració d’un conjunt de tallers dirigits a la población i en especials als estudiants vallers. També als llarg de la setmana hi ha previstes 16 visites guiades al jaciment.

Els tallers denominats “indústria lítica” i “de foc” es desenvolupen des d'avui, dia 23 fins el 26 inclusive, en sessions matinals a les 10 i 11’30 hores a la Plaça de la Casa de la Cultura. L’accés és lliure i gratuït i qualsevol valler o vallera pot assistir-hi. 
Amb independència d’açò, l’Ajuntament i l’equip de Bolomor han organitzat l’assistencia dels escolars del tercer cicle i estudis d’ESO, BUP i cicles formatius dels dos IES de Tavernes i dels centres concertats, per tal de confeccionar els grups i facilitar la presència dels nostres estudiants.

Així, s’ha fet una distribució per dies i sessions dels alumnes afectats de manera que la presencia en els tallers siga ben profitosa per a tots. Els assistents rebran una explicació teòrica dels motius del tallers i després voran com l’home de Bolomor fabricava les eines de pedra que usava per tallar i desquarterar els animals que caçaven. Així mateix aprendran el mètode que usaven per aconseguir el foc, una de les constants en Bolomor i que el converteix en un jaciment singular.

Visites guiades al jaciment 
 
Organitzades per l’Ajuntament i l’equip de Bolomor i comptant amb la col·laboració del Centre Excursionista de Tavernes s’ha previst la celebració de visites guiades a partir d'avui fins el dia 26, inclosos. Hi haurà tres visites al dia i per la vesprada: a les 17, 18 i 19 hores. 
Tota persona interessada s’ha d’inscriure prèviament en les oficines del Poliesportiu Municipal. La inscripció es gratuïta i, si s’ha decidit enguany fer una inscripció, és per organitzar els grups i facilitar les visites i posteriors explicacions. En cada grup hi haurà unes 40 persones. L’entrada al jaciment es farà amb la presentació del tiquet que se’ls donarà durant la inscripció. 

Les eixides al jaciment es faran mitja hora abans, i des de la Plaça del Camp d’Esports acompanyats per membres del Centre Excursionista de Tavernes que els duran fins la porta del jaciment. 

El dissabte dia 28, també hi haurà visites al jaciment a partir de les 9’30, i cada hora, amb eixida i formació de grups igualment en la plaça del Camp de Futbol. 
-