L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 29 de setembre del 2013

Conselleria d'Educació rebaixa el nombre de beques de menjador a l'ensenyament públic i posa més difícil la seua obtenció.




La Confederació Gonzalo Anaya d’AMPAs ha exigit a la Conselleria d’Educació transparència en les xifres de les beques de menjador escolar i saber quantes es destinen als escolars de la pública i quantes als de la concertada.

L’any passat la Conselleria va concedir 80.000 beques de menjador i enguany n’ha augmentat 3.030, però... la novetat d’enguany és que el PP ha incorporat la concertada, i les beques s’han de repartir. No cal calfar-se massa el cap per deduir que hi haurà menys beques per a l’escola  pública, perquè moltes les han de passar a la concertada.

A tot això, dins de la campanya de retalls del PP, la Conselleria ha rebaixat el límit de renda per obtindre beca de menjador, i moltes famílies que l’any passat en tenien, voran com els redueixen la quantia o no en tindran. O siga, s’ha de ser molt més pobre que l’any passat per obtindre una beca de manjador. Igual passa per obtindre la beca incompleta del 70%: s’ha de tindre una renda molt més baixa que el curs passat.
Per obtindre una beca de menjador del 100%  la renda anual per càpita no pot superar el 786 euros,  quan el curs passat per a obtindre-la calia una renda familiar per càpita inferior a 1.407,26 euros.

Tot aquest panorama s’uneix a la retallada i falta de pagament de les ajudes de llibres per banda de la Generalitat del PP. ¿I que està passant per tot arreu? Doncs que a molts pobles, com s'observa a Tavernes,  molta gent pren com a solució anar cara als ajuntaments i demanar les ajudes per menjador o per llibres, potser perquè no saben que els ajuntaments no tenen competència en educació i eixa obligació no els correspon. 

També es dóna el cas que en molts pobles són els col·lectius locals del PP els primers en exigir-les al seu Ajuntament– ¿se’n recordeu el cas de les ajudes de la Diputació el passat estiu? – i envien allí els pares afectats a reclamar, quan els haurien d’explicar qui té la culpa i ajudar-los a reclamar al govern valencià, l’únic que té competències en educació i per tant, l’únic culpable. 
-