L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.476
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 41.105

dilluns, 30 de setembre del 2013

TEMA DEL DIA: El govern de Rajoy menysprea als valencians en disminuir les inversions per al 2014. El retall, una bufetada més a tots els valencians, és mirat amb bons ulls pel president Fabra, que segueix no pintant fava. 
L'Estat invertirà l’any que ve 605’8 milions d'euros en el territori valencià, o siga un 8,15 % menys que en el 2013, segons els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) presentat aquest dilluns pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. Del total, 570’47 milions d'euros seran inversions dels ministeris de Foment i d'Agricultura, i els altres 35,34 milions entre els altres ministeris.

En poques paraules: Rajoy destina als valencians un 6,2 % del pressupost encara que pel pes de població som el 10% del total. Una bufetada més del govern del PP que continua el camí del 2013, que també va assignar molt menys del 10% que representem per població.

El Pais Valencià obtindrà a més 53,87 milions d'euros dels Fons de Compensació Interterritorial. O siga, un nou retall del 26 % respecte a l'exercici 2013 quan se li van assignar 72,83 milions d'euros.


El president Fabra content i pagat de les inversions de l’Estat
El president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, del PP, ha assenyalat que el nivell d'inversió per al 2014 "ens projecta cap al futur" i que el Govern consolida un pressupost realista, auster i, sobretot, que redueix el dèficit per guanyar confiança dels els mercats exteriors i de la societat espanyola.


I a manera de consolació, ha justificat el menyspreu del Govern de Rajoy als valencians assenyalant que " les quantitats compromeses resoldran problemes de futur” com el Corredor Mediterrani del com afirma que es materialitzarà perque estiga acabat en el 2016 amb ample europeu.

Uns pressupostos que confirmen la marginació dels valencians
Enric Morera, de Compromís, considera que la retallada d'inversió en els PGE del 2014 "generarà més atur, més exclusió social i més pobresa. Rebem la meitat del que deuria invertir el Govern central en el territori valencià".Morera ha afirmat que la retallada de la inversió pública provocarà, com a mínim, 10.000 nous aturats en el 2014 i ha remarcat que els PGE "confirmen la marginació històrica que patim els valencians, amb la retallada d'un 8,15% respecte al 2013, que confirmen que el president Alberto Fabra no té pes polític ni defensa els interessos valencians”.

Compromís ha confirmat que el diputat en el Congrés, Joan Baldoví, presentarà centenars d'esmenes del nostre territori per a exigir canvis en uns pressupostos que castiguen el benestar del poble valencià. "Com en anys anteriors les nostres esmenes potser no prosperen pel vot en contra dels diputats del PP valencians, que faran el ridícul al qual ja estem acostumats, com el van fer fa unes setmanes retirant del debat la reforma de l'Estatut“.

Enric Morera per acabar ha dit que cada minut que passa sense que el PP valencià diga res en contra dels pressupostos “antipersones i antivalencians” desacrediten al president de la Generalitat en el seu càrrec i "demostren el servilisme i el pesebrisme del PP de la comunitat, que calla, atorga i s'amaga davant una injustícia tan gran com la qual acaba de presentar el govern central de Rajoy".
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

La facultat de veterinària de la universitat de València, prevista per a que aquest curs, tindrà que esperar. Això sí sí tens peles pots. Anar a una de les dues privades que si hi ha hagut València. Que coses!