L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 16 de setembre del 2013

S'inicia el voluntariar ambiental de prevenció d’incendis forestals a Tavernes i Benifairó




La Conselleria de Governació i Justícia ha resolt les ajudes destinades a la realització d’activitats de Voluntariat de Prevenció d’Incendis Forestals i les poblacions de la Valldigna rebran 12.151’76 euros repartits així: Ajuntament de Barx 4.050’02 €, Ajuntament de Benifairó 2.025’86 €, Ajuntament de Simat 2.363’22 i a Tavernes de la Valldigna, al Grup Muntanya Valldigna 3.712’66 €. 

El GMV va col·laborar l’estiu amb la Regidoria de Medi Ambient de Simat en coordinar el Voluntariat Ambiental de Prevenció d'Incendis Forestals. El dilluns passat començàrem les tasques de voluntariat als termes de Benifairó i Tavernes i volem animar a tots els valldignencs a inscriure's i participar en aquest Voluntariat Ambiental, per tal d’aconseguir una vall més neta i sense incendis. 

El voluntariat estarà supervisat per membres del GMV, coneixedors de les zones i la durada estarà compresa entre el 9 de setembre i el 23 d’octubre, amb jornades de vigilància de matí i vesprada. L'horari de vigilància serà des de les 10.00 hores fins a les 20.00 hores. 

Les tasques que es realitzaran seran el control i vigilància dels paratges naturals, dels camps agrícoles, dels abocaments incontrolats dels termes municipals, així com informar i controlar els horaris de cremes de restes de poda i matolls. 

El Grup Muntanya Valldigna ha volgut destacar la inestimable tasca que realitzen els voluntaris en la prevenció d’incendis forestals i per a preservar les nostres muntanyes. També ha destacat que l'Ajuntament de Benifairó els haja confiat la coordinació del voluntariat al seu terme i la col·laboració de les Regidories de Medi Ambient i Agricultura de Tavernes per dur endavant les tasques de voluntariat al terme valler.
-