L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 18 de setembre del 2013

FESTES DEL POBLE 2013: Cicle de cinema "Bicinema". Avui pel·lícula d'animació

 
Ahir poguerem veure la segona pel·lícula del cicle Bicinema a la Plaça Major, dedicada al foment del transport en bicicleta. L'ajuntament de Tavernes participa en la campanya europea "Do the right mix" (agafa la combinació correcta) de mobilitat sostenible. Es pretén no ser tan depenents del cotxe i anar més a peu o bicicleta en trajectes pel poble. Aquest estiu ja es van fer algunes activitats al voltant de la bicicleta i ara en festes ens posen un xicotet cicle de pel·lícules en el que el transport en bicicleta és part de l'argument principal.

Seguint dins de la Setmana Europea de la Mobilitat ahir poguerem veure en pantalla gegant a la Plaça Major la multipremiada "Breaking away", que per ací han traduit com "El relevo". El director Peter Yates ens mostra una xicoteta població d'Indiana, al centre d'EEUU, on quatre joves deixen passar el temps sense cap perspectiva laboral o d'estudis. Mentrestant al campus universitari de la Universitat d'Indiana situat a la seua ciutat altres joves més cultes, en principi, fan vida de rics, fan esports, etc.

Dave, el protagonista, jove estrany, és, però, un as de la bicicleta, un enamorat de l'òpera i la cultura italiana i de l'equip de ciclistes Cinzano.

Un enfrontament entre els dos grups de joves serà inevitable i la sort es decidirà en la competició esportiva, en la tradicional cursa de les 800 voltes a l'estadi on no valdran coples, ni diners, ni la bona educació, sinó l'esforç físic de cadascú.

Una pel·lícula entretinguda en que es retrata molt bé la societat del mitjà oest nord-americà dels anys 70, amb cases unifamiliars, treball segur però humil i la possibilitat de superació amb l'esforç físic o intel·lectual.

L'assistència ha sigut similar a la d'ahir, unes 100 persones. I encara que alguna persona major ha marxat en adonar-se'n que era en versió original en anglés amb subtitols en castellà, la pel·lícula s'ha seguit perfectament. Tot un goig poder escoltar les paraules originals dels actors....

AVUI: Les triplettes de Belleville
Pel·lícula d'animació

Champion, que ha sido adoptado por su abuela Madame Souza, es un niño solitario. Cuando ella se da cuenta de que el niño sólo es feliz sobre una bicicleta, lo somete a un riguroso entrenamiento. Años después, Champion ya está preparado para participar en la carrera ciclista más famosa del mundo: el Tour de Francia. 
 
Sin embargo, durante la competición dos misteriosos hombres vestidos de negro lo secuestran. Madame Souza y su fiel perro Bruno emprenden su búsqueda, que los lleva al otro lado del océano, a la enorme ciudad de Belleville, donde conocen a las famosas “Trillizas de Belleville”, tres estrellas del music–hall de los años 30, que deciden acogerlos bajo su protección. El gran sentido del olfato de Bruno, los pone sobre la pista de Champion. Pero, ¿podrán combatir los diabólicos planes de la mafia francesa? 
-
-

4 comentaris:

Sí al cinema ha dit...

Espectaculars els dies que estem tenint de cinema a l'aire lliure. Podran dir que si 100, 200, 20 o quatre gats i els dos tècnics, però jo m'ho estic passant pipa amb pel·lícules que no ofereix el circuit comercial (per a això ja estan les sales privades, no?). Estic retornant a un poble que tenia espais físics i sentimentals per al seté art, i que ara... Bé, deixem-ho estar que estic de bones. Resumint, tot un encert. Bon gust i coratge per a programar el que està programant-se a la Plaça. Hui, animació. Ben variadeta la cosa.

Anònim ha dit...

A quina hora és hui el cine?

Anònim ha dit...

A les 9'30 de la nit.

Una "senyora" pel·lícula. Encara que no siga tan coneguda com les de la factoria Pixar o Disney.
Jo agafare els meux xiquets i cap a la Plaça.

Anònim ha dit...

Bonisima la pelicula d'anit