L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 13 de desembre del 2012

TV3 com escusa: Massa culpables en els atacs i desprecis a la nostra llengua i sempre són els mateixos.

Va ser el primer logo de TV3 que vam vore els valencians (1983)

Sí, sempre que hi ha un atac, un despreci, una limitació a l’ús de la llengua dels valencians i valencianes, sempre, sempre, sempre hi ha darrere els mateixos autors, els mateixos culpables. En el cas de la TV3, cal fer memòria, tindre les coses clares per saber qui són realment els culpables. 

Culpable el PP per acció, per ser qui va fer tancar els reemissors, per ser qui ha posat les multes, per ser qui ha estat perseguint ACPV, callant les veus de milers i milers de valencians i valencianes – entre els quals estem l’equip de La Cotorra- que hem estat sempre a favor i hem reclamat poder vore-la. Un consell valencià, el del PP, que ha estat capaç en la seua persecució a ACPV d’imposar-li quatre sancions sobre els 800.000 euros mentre només ha imposat 4 sancions a televisions que emeten porno i tarot en les comarques valencianes.

Culpable el PSOE. Tant o més que el PP, per acció primer i després per omissió. Per acció,  per ser el primer que va posar traves a TV3 i va ocupar les freqüències en què emetia la TV3 en el moment d’iniciar TVV i també per ser el primer que va tancar reemissors (se’n recordeu de Barrionuevo?). I culpable el PSOE per omissió, per no haver legislat quan eren Govern, per haver impedit que es debatera la ILP al Congrés i culpable per haver callat i atorgat a allò que feia Camps en aquest assumpte, tot sabent que el Govern valencià del PP no tenia raó i era una competència estatal, que qui podia prendre mesures era el govern de Zapatero i els seus ministres.

Culpables són ambdós en tantes decisions a tantes coses que ens afecten als valencians i valencianes, i que només fan que cada dia perdem més trets de la nostra identitat i de la nostra personalitat com a poble: Estatut, TVV en castellà, ensenyament del valencià per terra, falta de recolzament a qualsevol iniciativa cultural pròpia, etc, etc.  Ja ho diu el refrany castellà: “A río revuelto, ganancia de pescadors”. I sembla ser que en el riu rebolicat valencià, el guany de vots tot s’hi val!!! Així ens ha anat i ens va!!!
 
La Constitució ens diu al preambul que protegeix “tots els espanyols i els pobles d’Espanya en l’exercici dels drets humans, les seues cultures i tradicions” i a l’article 3  punt 3 “La riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d’Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d’especial respecte i protecció”. Paraules, paraules i només paraules. Paraules buides de contingut i sobre tot, de voluntat per banda d’alguns, els de sempre.

I ahir en vivíem un altre capitol al parlament europeu, si el d’Europa:  El diputats socialistes i del PP espanyol van votar ahir en contra a l'eurocambra un conjunt d'esmenes a l'informe sobre els drets fonamentals de la UE  que proposava mesures per a protegir les llengües minoritàries. Els eurodiputats del PSOE i del PP van votar contra la petició de que els estats membres han de documentar, han d’explicar, com protegeixen els drets de les minories a utilitzar la pròpia llengua.

Si en voleu més d’agravis i atacs a llengüés que no són la “d’ells”.... prepareu el cabàs, perquè encara en tindre’m més. Perquè en el fons, no és un tema de valencià sí o valencià no, sinó de poble valencià sí, poble valencià no. I ells tenen clara la seua aposta.
-

9 comentaris:

Anònim ha dit...

I CREC QUE EL BLOC NACIONALISTA VALÈNCIA (BNV), TAMBÉ TE JA LA SEUA RESPOSTA, JA QUE ARA ES COMPROMÍS, JA DEIA UNA DITA "DE FORA VINDRAN QUE DE CASA ENS TRAURAN" I QUANTA RAO TE, NO CREUS COTORRA.

Robinjut ha dit...

No havera sigut tan sentida la pèrdua de TV3 si haverem tingut una TVV en condicions, sense censura lingüística i amb continguts fets per i per a gent del nostre Pais. I fora de política, la catalana era un referent de qualitat que no es deuria haver perdut. Perqué la gent amb diners podia vore per satèlit o cable qualsevol TV d'Espanya i els demés no, inclòs fent-se càrrec Acció Cultural?
La feina antiperifèrica feta pel PP i PSOE a nivell estatal no ha tingut cap entrebanc a València, al contrari amb tots els beneplàcits es carregaren TV3, i seguint arraconant Escola Valenciana, ACPV i tot allò i aquells que han significat defensa i difussió de la cultura valenciana.
A l'altra banda, la estratègia del PP ha estat pragmàtica i de pura imatge: ús valencià normatiu (només a les retolacions i gens als continguts), apropació de la cultura de carrer (falles, fogueres, festers, balls populars i pilota) i continuisme de l'anticatalanisme de la fagotitzada UV.
Hi ha molta feina per fer, sembla que tot i la caiguda del recolçament popular dels partits estatals, no canviaran massa la seua estratègia cultural a València, i podent donar-los per perduts a la causa, seran altres qui tindran que reprendre eixa feina per fer.
Tornant al tema que ens preocupava, dir que no ens hem de quedar tranquils i pagats tan sols amb la tornada de la TV3, sino que recomanaria a l'únic valencià que presenta esmenes d'interés per al nostre poble, el sr. Baldoví, que demanara dret a vore tots els canals autonòmics estatals a totes les comunitats, incloses les castellanes. També que s'impartiren nocions de les llengues no castellanes a tots els instituts de secundària d'Espanya. Ja que actualment les escicions semblen una utopia, inclosa la de Catalunya, almenys podriem conviure amb una millor igualtat de drets, almenys culturals.
Esperem que seguisquen les reivindicacions, perque a Madrid ja no existiem des de la taronja de Lizondo.
Tampoc estaria de més reivindicar més la cultura valenciana a nostra casa, sembla que només amb els Gürtels ja n'hi ha prou per fer oposició al PP.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim de les 17:02:
No entenem el que vols dir.

Robinjut:
Has dit: Tampoc estaria de més reivindicar més la cultura valenciana a nostra casa, sembla que només amb els Gürtels ja n'hi ha prou per fer oposició al PP.

T'aconsellem cerques informació sobre propostes tant de Comprómís-Bloc com d'EU a Les Corts i esmenes a pressupostos i proposicions de llei i no de llei sobre música tradicional, edició llibres, bandes i estudis musicals, esports, falles, festes populars, etc. etc. totes referides al nostre poble valencià perque veges que s'ha fet més, molt més que el Gurtel. Però això no ven com el Gurtel i no es publica. Potser canvies d'opinió.

Robinjut ha dit...

Pot ser ho hajes interpretat al peu de la lletra, no vullc dir que el Bloc i EU ho defensen la cultura valenciana, però crec que abans se li donava més prioritat. També és cert com dius que els escandols de corrupció ho amageun quasi tot, el que no sé és si actualment al Bloc també li convé parlar menys de llengua i senyes d'identitat i més del Gürtel. A banda de la premsa el Bloc tampoc ven tant així, sense estos casos.
Ja fa anys que a dintre dels cercles nacionalistes valencians es parlava de moderació si bé no tant en els objectius sí en la tebiesa del discurs i els simbols nacionalistes , tot coincidint amb la desaparició d'UV.
Tampoc és una crítica, són percepcions que es tenen, i com a humà, potser estiga equivocat.

També dir-te Cotorra que ja que en este espai sí em publiqueu, aprofite per a demanar-vos que ho feu també als demés llocs, com a la notícia del Festivern, on el 3er comentari anònim és com un resum calcat del que jo volia dir. Així que la censura o "l'oblit" no pot ser pel contingut. A no ser que es prengau la llibertat de retallar i modificar endolçant comentaris, que crec que no serà el cas. Així entrariem més vegades a donar l'opinió, perque que ens diguen guapos ens agrada a tots, però per a això ja tenim hueles, família o amics.

Anònim ha dit...

Anem a grà: Quan tornarem a veure TV3 a Tavernes?

De paraules i fets. ha dit...

I qui no trobara un colp en el marc, sempre serà interessant parlar-ne del marc i el seu colpet, però ai las! que no et deixen vore el quadre sembla genocidi programat precisament causat pels que com diu la Cotorra no entenen la paraula llibertat fora del context de l'economia, mai de la felicitat del bé comú. I per més que parlem de cultura , no deixeu de pensar que els lladres també estaven a la TVV i la seua direccció. Per+o ocnvindreu amb mi, que el tema de lladrocini és espectacular amb estos que creuen que Montesquiue ha mort.

La Cotorra de la Vall ha dit...

La pregunta de quan tornàrem a veure TV3 pensem que l'hauries de dirigir a ACPV.

Si encara estan estudiant els efectes que puga tindre la sentència, pensem que és un poc massa prompte per a fer-li-la. Queda clar, que després que comencen de nou les emissions, siga quan siga.

En resum: per ara ACPV no ha dit res i ella és propietaria dels reemissors.

DC ha dit...

Hui el vicepresident Císcar ha dit, que gestionaran i buscaran la reciprocitat en Catalunya sempre que ells respecten "la identitat, llengua i tradicions valencianes", eixes han sigut les seues paraules a la cadena ser. I que en tot cas, serà cosa del govern català. No de ACPV

La Cotorra de la Vall ha dit...

No contradiu res del que hem dit.
Haura de negociar Consell valencià - nosaltres estem segur que no ho farà mai- amb la Generalitat catalana el tema de la reciprocitat.
Però si finalment s'arriba, serà ACPV qui haurà de posar els reemissors, com a propietaria que és dels mateixos. Sinó mira a qui li han posat les multes i qui ha guanyat el pleit.

Aprofundint més: Avui l'ajuntament de Morella ha dit que posarà en funcionament TV3 en uns dies. Cal saber que Morella capta directament de Catalunya el senyal, i no mitjançant enllaços com fan els reemissors d'ACPV, i cal dir que a Morella els aparells són propietat municipal.

¿Saps el que ha dit ja avui només saber-se la noticia el PP valencià:

La Generalitat Valenciana ha amenaçat d'avisar el govern espanyol si s'assabenta de qualsevol obertura d'un repetidor de TV3 i actue en conseqüència.
Ho ha dit el vice-president José Ciscar després de preguntar-li per la reemissió de TV3 a Morella. Ciscar ha dit que la sentència del Suprem assenyala que la competència sancionadora no correspon al Consell però si a l'Estat i per tant ho traslladarà al govern espanyol.

O siga que...