L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 8 de desembre del 2012

La Casa de la Cultura acull avui diumenge a les 7 de la vesprada l’estrena en valencià de l’obra “Enoch Arden” en versió i dramatúrgia de Manuel Molins i sota la direcció de l’actriu Rosana Pastor



“Enoch Arden”, del poeta anglés Alfred Tennyson (1809–1892) va veure la llum en 1864, el mateix any que naixia el compositor Richard Strauss (1864–1949) a Alemanya. Trenta-tres anys després, el 1897, el mateix Strauss, faria aquesta magnifica composició per a narrador i piano.

L’heroi del poema, Enoch Arden, és un pescador, comerciant i mariner que deixa la seua esposa Annie i els seus tres fills per a anar a la mar amb el seu antic capità, que li oferix faena per a mantenir la família. Durant deu anys estarà en l’Orient Llunyà, separat de casa, o almenys açò van creure alguns, però en realitat va ser víctima d’un naufragi i condemnat a viure en una illa en solitud. 

En tornar del mar, després d’una llarga absència, l’esposa, que va creure que era mort, està feliçment casada amb un altre home, Philip, amic de la infància de tots dos, amb el qual ha tingut un fill. Tanmateix, més enllà d’esta història, Enoch Arden és molt més i els veritables protagonistes són la grandiosa passió d’Enoch Arden i el mar.

Un espectacle vibrant que integra música, narració i cant per a rescatar alguns fragments genials del repertori menys conegut del compositor alemany Richard Strauss. Protanistes: Rosana Pastor, narradora; Òscar Oliver, piano i Vicente Antequera,  baríton.
-