L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 15 de desembre del 2012

Compromís registra una proposició no de Llei per demanar la fi de l’ús de les bales de goma per part de les forces policials



El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha registrat una Proposició No de Llei perquè el parlament inste al govern central a posar fi a l’ús de les bales i pilotes de goma per part de les forces policials de tot l’Estat.

Baldoví ha explicat que  “les escopetes de boles de goma disparen boles de cautxú massís a una velocitat de 720 quilòmetres per hora, amb una força molt superior a la permesa per la Unió Europea. Segons els seus estudis es tracta d’un arma letal, que poden fins i tot causar la mort, com és el cas recent de la mort del jove Iñigo Cabacas”.

El diputat de Compromís assenyala que la Comissió Europea fa ja anys que recomana als països de la Unió Europea que no utilitzen les escopetes de boles de goma atès la seua perillositat, que són aleatòries, que causen danys molt greus i que “moltes vegades colpegen a persones que no tenen a veure amb possibles altercats”.  

Segons Baldoví  “la policia d’un estat que aspire al respecte dels drets humans ha de complir com més prompte millor aquesta recomanació de la Comissió Europea i per açò hem registrat aquesta iniciativa, perquè el parlament en done compliment efectiu i que les forces i cossos de seguretat no utilitzen les escopetes de boles de goma, prohibint el seu ús”.