L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 4 de desembre del 2012

Compromís qualifica la proposta de Wert de "contrareforma ideològica" i tornar a l'Espanya del "una, grande y libre".

El diputat i portaveu de Compromís en matèria lingüística i educativa, a les Corts Valencianes, Josep Maria Panella, considera que la proposat de José Ignacio Wert és una "autèntica contrareforma ideològica" que es vol fer "sense debat, trencant tots els consensos i humiliant les autonomies que tenen més riquesa cultura i lingüística, com és el cas del País Valencià'.

Panella afirma que es tracta d'una "contrareforma més pròpia del Movimiento" ( en referencia al partit únic del dictador Franco) que d'un estat plurinacional i democràtic. "La politica del govern de Rajoy beneficia els rics, expulsa de l'educació els qui menys tenen i menysprea el professorat', diu el diputat, que recorda que l'avantprojecte és un "atac directe a les llengües oficials de les autonomies", la qual cosa "implica un pas enrere i ens situa en temps del Decret de Nova Planta o de l'Espanya de la 'una, grande y libre" que no acceptava la riquesa plurinacional i multicultural de l'estat". 

El diputat ha recordat que els governs del PP a la nostra autonomia "han intentat eliminar la llengua, menyspreant-la i retallant-la a l'ensenyament i ho han fet a poc a poc, intentant dissimular".

Panella ha dit que el ministre no ha pogut contenir la seua ira centralitzadora i despersonalitzadora i ara el PP valencià no té més remei que posicionar-se: o estan amb el ministre i amb la mort de la nostra llengua o amb el sentiment de milers i milers de pares i mares que volen que els seus fills estudien en valencià i també en moltes altres llengües. 

El diputat acaba el comunicat acusant el PP de no voler millorar l'ensenyament públic i universal,  sinó només d'afavorir el sector privat.
-