L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 22 de desembre del 2012

Compromís demana a les universitats que no anul·len les matrícules dels estudiants als que la Generalitat ha deixat sense beca.



El grup parlamentari Compromís ha escrit als rectors de les universitats públiques del territori valencià  i els ha demanat  que facen les gestions perquè els impagaments de beques que pateixen molts estudiants valencians no supose l’anul·lació de matrícules dels afectats.

La recent resolució de les beques de la Generalitat confirma que centenars d'universitaris que tenien beca s’han quedat finalment sense i ara se’ls exigeix què efectuen el pagament de la matrícula del curs passat amb l’amenaça de cancel·lació de matrícules si no ho fan.

Compromís afirma que la  problemàtica és deu a l’atac del govern del PP tant a l’ensenyament públic com a la igualtat d’oportunitats de les persones amb menys recursos. Les retallades, l’augment de les taxes universitàries i la falta de beca aboca a centenars d’estudiants  a la incertesa de si van a haver d’abandonar els seus estudis per no poder pagar-los.

Quan les matemàtiques fallen... o la Conselleria d’Educació no en sap.
La resolució de les beques de la Generalitat als estudis universitaris contempla 2.363 beneficiaris aquest curs. Però... cal saber que la pròpia Conselleria d’Educació havia anunciat en abril un increment d’un 10% en la partida pressupostària d'aquestes beques respecte a l’any passat.

Si l’any passat es van atorgar 2.992 beques ¿com pot ser que amb un increment del 10% es rebaixen 569 les beques donades? És un 20% menys. I no, no ens responeu que seran de més quantia,  que no és això.

Compromís li ha posat nom:  una gran estafa i més atac a l’ensenyament públic i a la gent amb menys recursos.

Última hora:
El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo,  ha contestat l’escrit de Compromís confirmant què en cap cas emprendrà accions administratives de cancel·lació de les matrícules d’aquests estudiants. Així mateix el rector informa de l’esforç que la Universitat de València ha realitzat per a l’increment de beques pròpies aquest curs amb les quals s’ha solucionat la situació d’una part dels estudiants als que finalment la Generalitt els ha denegat les beques.

Compromís afirma que confia que la resta d’universitats seguesquen l’exemple de la Universitat de València.
-